REȚETE DE PAȘTE. Friptura de miel, nelipsită de pe mesele de Paşte, se poate prepara ca la carte de gospodine, cu condiţia să respecte câteva lucruri esenţiale, se arată în cartea regretatului gastronom şi jurnalist Radu Anton Roman, potrivit Adevărul.ro.
REȚETE DE PAȘTE. Ingrediente: miel bun (6-8 kg fără blană), fără cap, gât, măruntaie şi partea de jos a picioarelor, sare, piper, 200 ml untdelemn, 200 g unt, 2 pahare vin alb, 6 - 10 coroniţe de usturoi verde, o căpăţână de usturoi vechi.
REȚETE DE PAȘTE. Mod de preparare: Mielul nu se spală, se şterge cu o cârpă pe dinafară; pe dinăuntru se curăţă cu un şervet udat în apă cu oţet. Se freacă intens carnea cu sare, usturoi, piper, ulei. Când uleiul e încins, se pune mielul cu spinarea în sus, apoi se unge des cu grăsime, până când carnea prinde crustă şi culoare. La sfârșit, se adaugă vinul, usturoiul şi se mai lăsă 10 minute în cuptor.