Dressingul sau sosul de salata ofera acesteia un gust mai bun, facand-o mai usor de mestecat si de inghitit, mai ales atunci cand avem legume crude. Insa multe dressinguri abunda in fel de fel de substante suspecte si in calorii. Motiv pentru care trebuie sa fim foarte atenti cu dressingurile de salata. Fie citim cu atentie etichetele (daca sunt), fie le preparam chiar noi! In continuare, va prezentam cateva retete delicioase de dressing pentru salata.
Dressing de salata pe baza de iaurt - iaurt, o lingura de ulei de masline, o lingura de zeama de lamaie, putina sare. Puteti adauga si ceapa verde taiata marunt in sos.
Dressing de salata tip Vinaigrette - o lingura de ulei de masline, o lingura de otet (clasic sau balsamic), sare si piper dupa fust, un catel de usturoi presat si o lingura de mustar Dijon.
Dressing de salata italienesc - doua cepe Cipollini taiate si maruntite, chiar presate, 80 de mililitri de ulei de masline, o lingura de miere, trei-patru linguri de zeama de lamaie, sare si piper dupa gust.
Citeste continuarea pe Lyla.ro