Reţetă de cozonac care se desface în fâşii. Care este secretul aluatului perfect
Publicat acum 5 ore si 26 minute
Petre Roman a avut nenumărate admiratoare în perioada sa de glorie, încât a fost inventată o prăjitură care îi poartă numele.
Ingrediente:
Pentru blat
- 9 ouă
- 9 linguri de lapte/apă
- 9 linguri de de nucă măcinată
- 18 linguri de zahăr
- 9 linguri de făină
- 1 pachet praf de copt
- 1 praf de sare
Pentru cremă
- 3 gălbenușuri
- 500 ml lapte
- o budincă de vanilie
- 150 g zahăr
- 200 g unt
- 100 g zahăr pudră
- 1 fiolă esență de vanilie
Pentru zahărul caramelizat
- 300 g zahăr tos
Pentru glazură
- 150 g zahăr pudră
- 3 linguri cacao
- 2 linguri ulei
- 3 linguri apă fierbinte