Antena 3 CNN Life Culinar REȚETĂ ZACUSCĂ de ciuperci. Cum faci cea mai bună zacuscă de ciuperci pentru iarnă! Secretul pe care trebuie să-l ştie orice gospodină

REȚETĂ ZACUSCĂ de ciuperci. Cum faci cea mai bună zacuscă de ciuperci pentru iarnă! Secretul pe care trebuie să-l ştie orice gospodină

S.T.
1 minut de citit Publicat la 22:19 04 Oct 2019 Modificat la 22:19 04 Oct 2019

REȚETĂ ZACUSCĂ de ciuperci. Încearcă o rețetă de zacuscă de ciuperci de iarnă cu un gust deosebit și, în plus, rapid de preparat.

REȚETĂ ZACUSCĂ de ciuperciIngrediente pentru zacusca de ciuperci

  • 1 kg ciuperci champignon
  • 1 kg gogoșari sau ardei kapia roșu
  • 1 kg ceapă
  • 1/2 kg rosii
  • 300 ml ulei
  • o lingură piper boabe
  • 3-4 frunze de dafin
  • sare.

Pentru început, cureți ceapa și toci mărunt. Coace ardeii kapia (gogoșarii) direct pe ochiul aragazului sau pe plită, curăță-i și lasă-i să se scurgă. Pune uleiul într-o cratiță mare pe foc. După ce s-a încins, adaugă ceapa și las-o până devine aurie. În timpul ăsta, amestecă prin ea să nu se lipească. Toacă ardeii și adaugă-i peste ceapa călită. Peste 10 minute, adaugă roșiile tocate. Din când în când, amestecă prin această compoziție să nu se lipească. Curăță ciupercile și taie-le mărunt, apoi adaugă-le în cratiță. Lasă să fiarbă ingredientele câteva minute, apoi adaugă sare după gust, piperul boabe și frunzele de dafin. Lasă zacusca să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când. Când uleiul s-a ridicat deasupra, zacusca de ciuperci este gata. Fierberea nu ar trebui să dureze mai mult de două ore. Stinge focul și pune zacusca fierbinte la borcane, pe care, în prealabil, le-ai sterilizat. Nu acoperi borcanele cu capace. Zacusca de ciuperci devine mai gustoasă și ține mai bine peste iarnă dacă, după ce ai pus-o la borcane, mai bagi borcanele la cuptor pentru încă 15 minute. Scoate borcanele din cuptor după 15 minute, pune-le capacele și acoperă-le cu o pătură până a doua zi.

Sursa: avantaje.ro

Etichete: ciuperci iarnă
Citește mai multe din Culinar
» Citește mai multe din Culinar
TOP articole