Antena 3 CNN Conținut plătit Rețetă tradițională de papanași pufoși cu brânză de vaci

Rețetă tradițională de papanași pufoși cu brânză de vaci

Georgiana Adam
3 minute de citit Publicat la 16:18 16 Feb 2022 Modificat la 16:18 16 Feb 2022

Pentru ca tu să bucuri din plin de gustul autentic al papanașilor prăjiți, ne-am propus să te inspirăm cu o rețetă simplă, plină de savoare. Ți-am pregătit și câteva trucuri care te vor ajuta să obții ușor un gust și o textură minunată cu Făina albă superioară Boromir.

Papanașii cu brânză de vaci: cu ce îi servim?

Întrucât combinația de arome dulci-acrișoare este pur și simplu irezistibilă, papanașii cu brânză de vaci merg perfect cu smântână din plin și dulceață de fructe. Te sfătuim să folosești o smântână fermentată, acrișoară, pentru a crea un contrast delicios de arome. Dacă vrei să fie puțin mai dulce smântâna, o poți îndulci cu zahăr vanilat.

Ce dulceață folosim pentru papanași? Noi am preferat dulceața de fructe de pădure, însă poți folosi și alte sortimente dulci-acrișoare precum dulceața de căpșuni, vișine sau cireșe. Dacă preferi un topping diferit care să le confere un gust inedit, acoperă papanașii cu o glazură de ciocolată sau lămâie.

Aluatul de papanași cu brânză: sfaturi de preparare

Dacă pregătești aluatul din brânză de vaci, te sfătuim să folosești o brânză grasă și foarte bine scursă de zer. Brânza trebuie să fie puțin uscată, sfărâmicioasă, ca să nu fie nevoie să pui multă făină. Cu cât folosești mai multă făină, cu atât aluatul se va întări mai mult, iar papanașii nu vor mai fi la fel de pufoși. Raportul de făină și brânză de vaci contează foarte mult dacă vrei să obții textura potrivită.

Odată ce te-ai apucat de frământat aluatul, este esențial să nu insiști prea mult. Te sfătuim să frămânți până când se încorporează toate ingredientele și nu mai mult. Altfel, textura papanașilor cu brânză de vaci nu va ieși aerată, ci densă.

Cei mai buni papanași din Făina Boromir

Din Făina albă superioară Boromir obții papanași cu o savoare aparte de care nu te mai saturi. În prepararea ei am folosit doar boabe de grâu de o calitate excelentă, alese cu mare atenție.

Cu aroma și textura sa mătăsoasă, Făina Boromir transformă bulgărașii de papanași într-o surpriză dulce. Pe blog ți-am pregătit și o minunată rețetă de eclere cu creme irezistibile de zmeură, fistic și vanilie. Sunt deliciile perfecte cu care să-i răsfeți pe cei dragi la masa festivă și numai!

Comandă online Făina Boromir de pe boromirmarket.ro, magazinul plin de bunătăți pentru toate gusturile. Acolo te așteaptă și alte ingrediente de nelipsit precum grișul ideal pentru rețeta de griș cu lapte, dar și un mălai foarte fin din care prepari prăjituri tradiționale sau o mămăligă pe cinste.

Ingrediente papanași cu brânză de vaci

• 250 g Făină superioară Boromir

• 300 g brânză de vaci grasă și scursă de zer

• 2 ouă

• 1 linguriță de praf de copt

• 1 plic de zahăr vanilat

• un praf de sare

• coajă rasă de la 1 lămâie sau portocală

• ulei pentru prăjire

Pentru servire:

• dulceață de fructe de pădure

• smântână

Mod de preparare papanași prăjiți

PASUL 1

Amestecă într-un castron mare brânza de vaci cu praful de copt, sarea și zahărul. Pentru un plus de gust pune și coajă de lămâie rasă. După ce ai mărunțit amestecul cu furculița, poți adăuga ouăle întregi. Amestecă cu telul până când se omogenizează compoziția și dispar cocoloașele.

PASUL 2

Urmează să adaugi Făina Boromir cernută și să frămânți cu mâna aluatul. Evită să-l frămânți prea mult și să folosești o cantitate mai mare de făină. Totuși, dacă aluatul obținut este destul de lipicios, mai poți pune o lingură de făină.

PASUL 3

După ce ți-ai pudrat mâinile cu făină, rupe din aluat bucăți mici, egale, și modelează-le sub forma unor chiftele. Vei obține astfel niște bulgărași de papanași foarte pufoși.

PASUL 4

Într-o tigaie adâncă, pune un strat generos de ulei care să aibă grosimea de 5cm. După ce s-a încins îndeajuns de mult uleiul, prăjește papanașii până când devin ușor aurii-maronii și încep să plutească.

Dacă crezi că uleiul nu este destul de încins, pune mai întâi o bucățică de aluat la prăjit. Când se formează bule de aer în jurul ei, înseamnă că temperatura de prăjire este optimă și poți rumeni papanașii.

Așază papanașii pe o tavă pe care ai pus șervețele de bucătărie. Astfel uleiul în exces va fi absorbit de șervețele. În cazul în care aceștia nu s-au făcut bine în interior, rumenește-i în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C timp de aproximativ 7 minute. Papanașii cu brânză de vaci vor fi nemaipomeniți dacă îi servești cu multă smântână și dulceață de fructe. Poftă bună!

Te așteptăm pe blog cu mai multe rețete care se întrec în savoare! Și nu uita să arunci o privire pe boromirmarket.ro, unde sigur vei găsi bunătăți pe placul tău.

Citește mai multe din Conținut plătit
» Citește mai multe din Conținut plătit
TOP articole