„În 2003 înnebunise lumea cu crochete de pui, reţeta asta era bestseller la noi pe terasă. La un moment dat, un client a cerut să fac ceva la gujoanele de pui, să fie mai altfel. M-am întors nervos în bucătărie, am luat o pungă de fulgi de porumb care era pe acolo şi am dat cu ea de perete şi de masă.
Am auzit cum s-au zdrobit alea şi mi-a venit ideea să le dau prin crocantul obţinut. Aşa mi-a venit ideea. Dacă brevetam ideea atunci eram milionar azi“, a spus chef Scărlătescu.
Cum se prepară șnițelele à la chef Cătălin Scărlătescu
Se asezonează carnea cu sare, piper şi alte ierburi aromatice.
Carnea astfel condimentată se cufundă în amestecul pe bază de unt.
Bucățile se tăvălesc prin crocantul obţinut din fulgi de porumb cu miere, zdrobiţi cât mai fin.
Șnițelele se prăjesc apoi în mult ulei.