REȚETĂ. Un smoothie bine făcut poate ține loc de o masă. Și nu orice masă, ci una pregătită rapid și foarte sănătoasă, plină de vitamine, minerale, proteine. Poate fi și o băutură delicioasă, dacă incluzi în componența ei fix ingredientele tale preferate, și poate ține loc de micul dejun sau de o gustare.
REȚETĂ. Pasul 1. Alegerea fructelor
Alegeți cel puțin două tipuri de fructe, proaspete sau congelate. Pentru un smoothie mai sănătos, puteți opta și pentru adăugarea de legume.
Exemple de fructe și legume perfecte pentru un smoothie: banane, fructe de pădure, pere, mere, pepene, piersică, kiwi, ananas, cireșe, mango, avocado, spanac, frunze de sfeclă, păpădie verde.
REȚETĂ. Pasul 2. Alegerea bazei
Adăugați 1-2 căni de lichid. Dacă fructele/legumele pe care le-ați ales sunt mai zemoase, puteți pune mai puțin lichid.
Exemple: lapte, suc de fructe, cafea cu gheață, ceai verde cu gheață, apă/lapte cu nucă de cocos, apă.
REȚETĂ. Pasul 3. Adăugați alte ingrediente în smoothie care să le dea consistența necesară și, în același timp, să îl facă și mai hrănitor.
Exemple: unt de arahide, iaurt/kefir,cremă de brânză, cuburi de gheață, nucă de cocos, semințe de chia, ovăz.
REȚETĂ. Pasul 4. Dați-i smoothie-ului o aromă
Pentru a-l aroma, puteți adăuga: zahăr, miere, sirop de arțar, smochine, extract de vanilie/migdale, scorțișoară, ierburi (mentă, busuioc).
REȚETĂ. Pasul 5. Treceți smoothie-ul la ultimul nivel, adăugând alte elemente nutritive.
Exemple: pudră de proteine, ulei de pește, goji, polen de albine, pudră cu vitamine, pudră de cacao, spirulină, probiotice.