Antena 3 CNN Life Culinar Pizza cu puține calorii, rețetă rapidă și ușoară. O poți consuma fără grija kilogramelor în plus

Pizza cu puține calorii, rețetă rapidă și ușoară. O poți consuma fără grija kilogramelor în plus

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 06:00 20 Apr 2024 Modificat la 06:00 20 Apr 2024

Este cunoscut faptul că pâinea, pastele și produsele de patiserie trebuie evitate în momentul în care dorim să slăbim.

Pe de altă parte, toate aceste produse sunt adorate de majoritatea oamenilor, fiind greu de înlăturat din alimentație.

De exemplu, pizza se numără printre cele mai îndrăgite preparate din lume. Potrivit nutriționiștilor, o singură felie de pizza nu ne poate afecta silueta, mai ales dacă este consumată alături de salată.

Cu toate acestea, sunt puțini cei care se pot limita la o singură felie de pizza consumată la masă, obicei care favorizează creșterea în greutate. 

Din fericire, există numeroase rețete care propun variante sănătoase și delicioase de pizza, care nu îngrașă.

O astfel de variantă este pizza cu blat de conopidă, care, în funcție de ingredientele alese pentru topping, poate fi consumată fără grija kilogramelor.

Bineînțeles, orice exces are consecințe, fiind important să ai o dietă echilibrată, să fii atent la porțiile consumate și să rezervi timp pentru mișcare.

Pizza care nu îngrașă

Ingrediente:

  • trei ouă
  • 300 g conopidă
  • un dovlecel
  • 60 g parmezan
  • sare și piper
  • alte ingrediente pentru topping: roșii, ardei, ciuperci, porumb, sos de roșii, mozzarella 

Mod de preparare pizza dietetică: Dovlecelul și conopida se dau prin răzătoare, apoi se pun într-un prosop de bucătărie și se scurg bine de zeamă.

Într-un bol, se amestecă dovlecelul și conopida cu cele trei ouă și cu parmezanul ras. Se condimentează cu sare și piper și se amestecă bine.

Se transferă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se modelează în forma specifică blatului de pizza. 

Se introduce în cuptorul încălzit la 190°C și se lasă până când blatul devine ușor auriu (aproximativ 20 de minute).

Se scoate blatul și se decorează după plac, apoi se mai lasă 10 minute în cuptor. Poftă bună!

Citește mai multe din Culinar
» Citește mai multe din Culinar
TOP articole