Pasca tradițională este realizată din aluat de cozonac, motiv pentru care necesită mai mult timp și efort pentru preparare.
Pe de altă parte, pasca fără aluat este mult mai rapidă, dar și foarte gustoasă și aromată.
Pasca fără aluat este ideală pentru gospodinele care nu au mult timp la dispoziție pentru a pregăti ceva dulce pentru masa de Paște.
Iată cum se prepară pasca fără aluat și care sunt ingredientele necesare.
Rețetă de pască fără aluat
Ingrediente:
- 600 g brânză de vaci
- 5 ouă
- coajă de lămâie/ portocală
- 100 g smântână
- 150 g zahăr
- un praf de sare
- 50 g stafide
- un cub de unt
- esență de vanilie
- o lingură de griș
Mod de preparare pască fără aluat: Această variantă de pască fără aluat se prepară rapid și ușor, fără prea mult efort.
Pentru început, se amestecă, într-un bol, toate ingredientele, în afară de ouă, anume: brânza, smântâna, cubul de unt topit, coaja de lămâie/portocală, zahărul, praful de sare, stafidele, esența de vanilie și grișul.
În final, se adaugă ouăle și se amestecă foarte bine, până când rezultă o compoziție omogenă.
Se transferă compoziția într-o formă tapetată cu hârtie de copt și se coace în cuptorul încălzit la 160 de grade pentru 30-40 de minute.