Antena 3 CNN Life Culinar Simplu și delicios: Somon cu legume și bacon

Simplu și delicios: Somon cu legume și bacon

<1 minut de citit Publicat la 09:04 30 Ian 2016 Modificat la 09:04 30 Ian 2016
Vlădutz, bucătarul de la Neatza, a pregătit o reţetă de somon cu petale din legume şi bacon.

Ingrediente

500 g somon
250 g bacon feliat
1 vanata
1 dovlecel
2 ardei
oua
sare
piper

Pentru sos:

1 lingura mustar dulce
1 lingura mustar boabe
1 lingura mustar clasic
1 lingura miere
1 lingurita pasta de ardei
1 lingura smantana

Mod de preparare

Legumele se feliaza si se prepara pe gratar, asezonate cu sare si piper.
Somonul se prepara tot pe gratar, in modul cel mai simplu, asezonat cu sare si piper.
Feliile de bacon se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie pergament, iar peste ele se va aseza alta hartie si o greutate, apoi se dau la cuptor pentru 10-15 minute, pana devin crocante.
Greutatea de deasupra ajuta feliile de bacon sa-si pastreze forma si sa nu se stranga in timpul tratamentului termic.
Pentru sos, se amesteca toate ingredientele, potrivindu-se dupa gust, cu cat mai este necesar din fiecare.
Ouale se fierb in stil romanesc, adica posate in apa clocotita cu putin otet si sare.
Somonul se aseaza pe platou si de jur imprejur se aseaza legumele si baconul, sub forma de petale.
Totul se serveste cu salata verde.
Sa va fie de folos!

Sursa: retetaluivladut.ro

Etichete: reteta
Citește mai multe din Culinar
» Citește mai multe din Culinar
TOP articole