Antena 3 CNN Life Culinar Reţetă drob pui pentru Paşte, o variantă uşoară, gustoasă şi ideală pentru cei care nu consumă carne de miel

Reţetă drob pui pentru Paşte, o variantă uşoară, gustoasă şi ideală pentru cei care nu consumă carne de miel

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 10:00 19 Apr 2022 Modificat la 10:00 19 Apr 2022

Reţeta drob pui pentru Paşte este o variantă excelentă pentru cei care nu consumă carne de miel. Drobul de pui este uşor de preparat şi este extrem de gustos.

Ingrediente reţetă drob pui pentru Paşte

  • 500 g ficăţei de pui
  • 500 g pipote şi inimi de pui
  • 2 legături ceapă verde
  • 1/2 legătură usturoi verde
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • 1/2 legătură mărar verde
  • 3 ouă
  • 3 linguri pesmet
  • 3 linguri de ulei
  • sare, piper

Mod de preparare reţetă drob pui pentru Paşte

Reţetă drob pui pentru Paşte. Pentru început spălăm foarte bine organele, pe care le vom pune apoi la fiert. Ficatul fierbe mai repede, în comparaţie cu pipotele şi inima, de aceea, este mai bine să fie fiert separat. După ce s-au fiert, le tocăm mărunt.

Ceapa şi usturoiul se taie felii şi le călim în puţin ulei. Dacă avem untură este şi mai bine, întrucât aceasta va da un gust aparte drobului de pui de Paşte. Tocăm pătrunjelul mărunt. La fel şi mărarul. 

Într-un bol adânc vom pune toate ingredientele pentru drob pui pentru Paşte, precum organele fierte, verdeaţa, ouăle crude, pesmetul şi omogenizăm. Foarte mare atenţie la ficat. Acesta se poate face pastă dacă amestecăm prea energic.

Condimentam cu sare şi piper după gust. Punem drobul de pui pentru Paşte într-o forma de chec tapetată cu hârtie de copt. Lăsăm la cuptor preparatul pentru 45 de minute, la 180 de grade. 

Etichete: drob pui Paste
Citește mai multe din Culinar
» Citește mai multe din Culinar
TOP articole