Această rețetă reprezintă un aperitiv delicios și foarte ușor de făcut, potrivit Savuros.tv. Veți fi cuceriți de aroma și savoarea ei, cu iz picant și textură crocantă.
Timp de preparare30 Min.
Timp de gatire20 Min.
Ingrediente (pentru 6 persoane): 800 g aluat foietaj, 800g carne tocată, o ceapă mică, un ou, o linguriță de sare, jumătate linguriță piper negru măcinat, un sfert de linguriță praf de usturoi, 10 grame de semințe de susan.
Mod de preparare: Carnea tocată se amestecă împreună cu ceapa taiată mărunt, praful de usturoi,sarea și piperul până când compoziția se omogenizează. Se întinde fâșia de aluat de foietaj pe masă și se taie felii de 5-6cm lățime. Se pune umplutura de carne de-a lungul fiecărei felii și se lipesc bine marginile. Se taie rulourile în bucăți de 4-5cm și se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pateurile se ung cu ou bătut și se presară susan. În final, se dă tava la cuptor preîncălzit la temperatura de 180 grade C, timp de 20 de minute.
Poftă bună!