Antena 3 CNN Life Culinar Rețetă de Paște. Cum să faci pască fără aluat

Rețetă de Paște. Cum să faci pască fără aluat

M.Z.
<1 minut de citit Publicat la 12:59 04 Apr 2017 Modificat la 12:59 04 Apr 2017

Pasca se face în Joia Mare. Cea mai răspândită formă pentru pască este cea rotundă, pentru că se crede că scutecele cu care a fost înfăşat pruncul Iisus au fost rotunde.

Iată de ce aveți nevoie pentru o pască fără aluat.

Ingrediente:

- 600 g brânză de vaci grasă
- 100 g smântână
- 6 ouă
- 300 g zahăr
- 6 linguri făină
- 180 g unt, la temperatura camerei
- 100 g stafide
- 1 praf de copt
- sare
- coaja rasă de la o lămâie mare
- 2 linguri esenţă de vanilie
- o lingură cacao, pentru decor – opţional

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 160 de grade Celsius. Ouăle se separă. Gălbenuşurile şi zahărul se freacă bine cu untul şi un praf de sare, folosind un mixer, până se topeşte zahărul. Se adaugă brânza, smântâna, apoi făina amestecată cu praful de copt şi se amestecă bine, până se desfac cocoloaşele, potrivit Feellikecooking.ro.

Albuşurile se bat spumă, separat. Când s-au întărit suficient, se încorporează cu o spatulă în amestecul cu gălbenuş. Se adaugă vanilia, coaja de lămâie şi se amestecă uşor. La final se adaugă stafidele.

Compoziţia se toarnă într-o formă rotundă unsă cu puţin unt. Deasupra se presară cacao. Se coace 45-50 de minute. 

Etichete: pasca
Citește mai multe din Culinar
» Citește mai multe din Culinar
TOP articole