Antena 3 CNN Life Culinar Rețeta de drob a lui chef Cătălin Scărlătescu

Rețeta de drob a lui chef Cătălin Scărlătescu

<1 minut de citit Publicat la 15:40 15 Apr 2016 Modificat la 15:40 15 Apr 2016

Chef Cătălin Scărlătescu a învățat de la bunica lui o rețetă de drob de miel cu care mergi la sigur pentru masa de Paște.

- organele de la un miel: ficatul, rinichii, plămânii, inima
- carne de miel 250 g
- 400 g ceapă și usturoi verde
- 400 g mărar și pătrunjel verde
- ouă bătute (pentru fiecare 1 kg de compoziție folosesc 8 ouă bătute)
- sare, piper
- ulei de floarea soarelui
- prapure

Organele și carnea se taie cuburi mari și se călesc în tigaie cu ulei de floarea soarelui, sare și piper. Apoi le dăm deoparte și le lăsăm la scurs. 25 % din compoziție se taie cuburi, restul se toacă la mașina.

Ceapa și usturoiul verde se toacă mărunt și se prăjesc în tigaia în care am călit organele. Lăsați să se evapore toată apa din tigaie.

Mărarul și pătrunjelul se toacă "aproape fin". Toate se amestecă bine. Pentru fiecare 1 kg de compoziție amestecați 8 ouă bătute omletă. Asezonați cu sare și piper.

Înveliți compoziția într-un prapure și dați la cuptor la 140 °C, pentru 50 de minute. Se servește rece și, opțional, cu muștar alături.

Citește mai multe din Culinar
» Citește mai multe din Culinar
TOP articole