Antena 3 CNN Life Culinar Rețeta cremoasă de pui cu sos. Este gata în doar 10 minute și este delicioasă

Rețeta cremoasă de pui cu sos. Este gata în doar 10 minute și este delicioasă

de Laura Dinu    |   

Rețetele cu piept de pui pot deveni uneori monotone, însă totul se poate schimba atunci când îi dăm un plus de savoare. Combinația de smântână și lămâie este absolut delicioasă și se potrivește perfect cu puiul crocant și rumenit.

Potrivit recipetineats.com, pentru o cină perfectă cu prietenii, există o rețetă rapidă și simplă, gata în doar 10 minute, cu ingrediente minime. Puiul cu sos cremos de lămâie se poate servi alături de paste, piure de cartofi sau, de ce nu, pentru o rețetă cu mai puțini carbohidrați, un piure cremos de conopidă. 

Ingrediente necesare pentru puiul cremos cu lămâie:

  • Piept de pui (sau pulpe dezosate, fără piele)
  • Supă de pui – esențială pentru un sos plin de savoare
  • Smântână și lămâie – baza sosului cremos de lămâie
  • Parmezan – oferă gust umami și ajută la îngroșarea sosului
  • Muștar – pentru a îngroșa sosul și a da mai multă aromă
  • Făină – pentru a pudra puiul, formând o crustă cu ajutorul căreia sosul se lipește bine (opțional)
  • Usturoi – pentru a îmbogăți gustul
  • Unt – pentru că face orice mâncare mai bună

Pașii de urmat:

  1. Condimentați puiul cu sare și piper, apoi pudrați-l cu făină;
  2. Prăjiți-l până devine auriu, apoi scoateți-l din tigaie;
  3. Adăugați restul ingredientelor și fierbeți timp de 3 minute până când sosul se îngroașă;
  4. Puneți puiul înapoi în tigaie pentru a se încălzi;
  5. Serviți-l cu paste, piure de cartofi sau, pentru o opțiune cu mai puțini carbohidrați, piure de conopidă cremos.
Subiecte în articol: reteta pui cu smântână și lămâie
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile