Antena 3 CNN Life Culinar Rețeta perfectă pentru clătite de post. Ingredientul secret care le face fragede și delicioase

Rețeta perfectă pentru clătite de post. Ingredientul secret care le face fragede și delicioase

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 12:00 17 Mar 2024 Modificat la 12:00 17 Mar 2024

Clătitele reprezintă un desert greu de refuzat, care este adorat, fără îndoială, de majoritatea românilor.

În timpul postului, nevoia de dulce poate fi accentuată, rețetele dedicate acestei perioade fiind de mare ajutor.

Din fericire, clătitele pot fi delicioase chiar și în lipsa ingredientelor de origine animală, ba chiar nu ne creează acel disconfort pe care îl simțim după un astfel de desert.

Cu toate acestea, pentru a obține cele mai fragede clătite de post este important să respectăm anumiți pași esențiali.

De exemplu, este ideal ca făina să fie cernută de trei ori și adăugată treptat în aluat, astfel încât să nu se formeze cocoloașe.

De asemenea, apa minerală le va face pufoase și aerate, fiind esențială pentru clătitele de post.

În plus, ingredientul secret, care nu trebuie sub nicio formă să lipsească, este mărul ras. Acesta va ajuta aluatul să fie fraged și să capete o culoare aurie.

Iată cum se prepară cele mai bune clătite de post, care ies la fel de gustoase precum cele clasice.

Ingrediente clătite de post:

  • 250 g făină
  • 500 ml apă minerală
  • două linguri ulei
  • trei linguri zahăr
  • esență de vanilie
  • un praf de sare
  • un măr ras

Mod de preparare clătite de post:

Se cerne făina într-un bol și se adaugă peste aceasta zahărul și praful de sare. Se amestecă totul foarte bine, apoi se adaugă apa minerală treptat. Compoziția nu trebuie să aibă cocoloașe, motiv pentru care trebuie să amestecăm constant. 

La final, se adaugă uleiul, esența de vanilie și mărul ras (mărul trebuie să fie curățat de coajă). Clătitele se prăjesc într-o tigaie unsă cu puțin ulei și se servesc cu dulceață. 

Citește mai multe din Culinar
» Citește mai multe din Culinar
TOP articole