Maioneza reprezintă o adevărată provocare pentru gospodine. Este un preparat care, deși nu necesită multe ingrediente, are nevoie de foarte multă atenție. Un singur pas greșit și maioneza se va tăia.
Totuși, nu trebuie să vă pierdeți încrederea. Pentru o maioneză delicioasă, care va ieși cu siguranță, puteți încerca această rețetă:
Ingrediente:
- 2 gălbenușuri proaspete (crude) - pentru varianta bătuta cu telul de mână
- sau 2 ouă întregi pentru varianta cu blender
- 300 ml ulei
- 1-2 linguri zeamă de lămâie
- sare, piper alb măcinat
- 2 linguri de apă fierbinte (clocotită)
- opțional: 2 lingurițe cu vârf de muștar
Mod de preparare:
"Ouăle le-am scos direct din frigider. Niciodată nu am făcut maioneza cu ouă ținute la temperatura camerei pentru că acest aspect nu are nicio relevanță în procesul de mixare.
Prefer uleiul de floare pentru că nu este la fel de gras ca cel de măsline.
Extra sfat: ca să nu ratați maioneza (adică să nu va iasă „ciorbă”) puneți de acum și 2 lingurițe cu vârf de muștar! Tot acum am pus la fiert puțină apă (150 ml). Aceasta trebuie să fie foarte fierbinte când avem nevoie de ea.
Am cufundat mixerul vertical în recipient, până la fundul acestuia. Apoi am pornit mixerul și a început magia…
În doar 2 secunde s-a format emulsia cremoasă la fundul paharului și am început să ridic încet mixerul spre suprafață. Nu se ridică blenderul până ce nu se îngroașă partea de maioneză de la fundul paharului!", se arată pe site-ul savoriurbane.com.