Antena 3 CNN Actualitate Restricţii în traficul din Bucureşti, din cauza lucrărilor la metrou. Apar noi linii STB, altele vor fi suspendate

Restricţii în traficul din Bucureşti, din cauza lucrărilor la metrou. Apar noi linii STB, altele vor fi suspendate

de Radu Tiliță    |   

Sfârşitul vacanţei de vară vine la pachet cu o serie de restricţii care vor fi aplicate în traficul din Bucureşti. Începând de astăzi, traficul haotic binecunoscut de şoferii din Capitală devine şi mai îngreunat, odată cu începerea lucrărilor la magistrală de metrou M6. 

Bucureştenii aşteaptă deja de zeci de ani construirea unei linii de metrou care să lege Gara de Nord de Aeroportul Henri Coandă. 

Lucrările pentru construirea acestei magistrale însă vor îngreuna şi mai mult traficul şi aşa haotic din Capitală.

Restricţiile de circulaţie din zona Fântânii Mioriţa au fost doar începutul, pentru că lucrările pentru magistrala de metrou M6 vor bloca de astăzi şi alte zone importante din Capitală.

Cele mai importante modificări şi restricţii vor fi aplicate în zona 1 mai. Acolo lucrările vor dura aproximativ 3 ani, timp în care traficul va fi redirecţionat pe străduţele secundare. 

Pentru cei care vin dinspre Şoseaua Chitilei şi Bulevardul Bucureştii Noi, alternativa va fi reprezentată de străzile Carpaţi, Mirceşti, Caransebeş. 

Pentru cei care vin dinspre Bulevardul Ion Mihalache şi Calea Griviţei, pentru a ajunge la cea mai apropiată ieşire din Capitală, şoferii vor fi redirecţionaţi pe străzile Clăbucet, Aviator Popişteanu, Soveja şi Pod Constanţa.

Pentru a ajuta la fluidizarea traficului, constructorul a impus o restricţie suplimentară în această zonă. 

Mai exact, de pe Şoseaua Chitilei şi Bucureştii noi, autovehiculele care depăşesc 3,5 tone nu vor mai avea dreptul să circule în această zonă.

Chiar dacă ne aflăm încă în perioada vacanţei de vară şi a concediilor, în această zonă se circulă şi acum bară la bară, spre disperarea şoferilor.

Iar schimbările nu se vor opri aici.

În zona podului Constanţa, noile restricţii vizează mai degrabă circulaţia transportului public în comun de suprafaţă. 

Mai exact, vor apărea noi linii de autobuz, troleibuz şi tramvai, noi staţii şi se va aglomera, pentru că această zonă va reprezenta o ieşire importantă din Bucureşti.

Liniile de tramvai 3, 24 şi 45 vor fi suspendate. Traseele troleibuzelor 86, 93 şi 97 vor fi modificate, iar autobuzele vor avea trasee modificate pe liniile 381, N117 şi N113. În schimb, vor apărea trei staţii noi pe străzile Carpaţi, Caransebeş şi Aviator Popişteanu.

 

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile