Antena 3 CNN Coronavirus Restricții severe anti COVID-19 pe Valea Prahovei! Rata de infectare în Sinaia a ajuns la 5,6 la mia de locuitori

Restricții severe anti COVID-19 pe Valea Prahovei! Rata de infectare în Sinaia a ajuns la 5,6 la mia de locuitori

Mia Lungu
3 minute de citit Publicat la 13:15 17 Noi 2020 Modificat la 13:15 17 Noi 2020

Sinaia se numără printre localitățile din Prahova unde s-au înregistrat foarte târziu cazuri de coronavirus. Asta după ce, luni bune de la începutul pandemiei, orașul nu a raportat niciun caz pozitiv.

Purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, va fi obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice deschise, începând de miercuri, pentru următoarele 14 zile, se precizează în comunicatul transmis de Prefectura Prahova.

  • organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este este interzisă;
  • organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in este interzisă;
  • organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale este interzisă;
  • activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă; se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective (livrare la domiciliu, takeaway);
  • activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități; se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective;
  • măsurile prevăzute la  4și 5 se aplică și operatorilor economici care desfășoară activități în spațiile publice închise care au un acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin 2 pereți, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent. Terasele care nu întrunesc caracteristicile enumerate (nu au acoperiș/plafon/tavan și care nu sunt delimitate de cel puțin doi pereți exteriori) rămân deschise în condițiile legii
  • activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a cerut o serie de măsuri pentru alte 25 de localități în care incidența cazurilor de COVID-19 este mai mare de 3 la mie.

Predeal a fost este prima stațiune montană care intră în scenariul roșu din cauza înmulțirii cazurilor de COVID-19

La finalul lunii octombrie, Predeal a fost prima stațiune de pe Valea Prahovei unde rată de infectare a depășit 3 cazuri la mia de locuitori. S-a trecut atunci la planul roșu, masca a devenit obligatorie în spațiile deschise, iar restaurantele, barurile sau la sălile pentru jocuri de noroc s-au închise.

Coronavirus în România, 16 noiembrie 2020

4.931 cazuri noi -  11.266 teste

Până ieri, 16 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 365.212 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 246.633 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.931 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 9.075 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

1.187 pacienți la ATI - 149 decese

În intervalul 15.11.2020 (10:00) – 16.11.2020 (10:00) au fost raportate 149 de decese (86 bărbați și 63 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vâlcea, Vaslui, Vrancea și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 de ani, 4 decese la categoria de vârstă 40-49 de ani, 7 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 36 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 50 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 51 decese la categoria de peste 80 de ani.

141 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, 5 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități și pentru 3 pacienți nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.467. Dintre acestea, 1.187 sunt internate la ATI. 

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 3.702.328 de teste. Dintre acestea, 11.266 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 7.499  în baza definiției de caz și a protocolului medical și 3.767 la cerere.

Pe teritoriul României, 47.397 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 13.229 de  persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 80.152 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 17 persoane.

Citește mai multe din Coronavirus
» Citește mai multe din Coronavirus
TOP articole