Antena 3 CNN Externe Un restaurant taxează clienții care nu mănâncă tot din farfurie. Suma pe care trebuie să o plătească

Un restaurant taxează clienții care nu mănâncă tot din farfurie. Suma pe care trebuie să o plătească

Redacția Antena 3 CNN
<1 minut de citit Publicat la 12:37 10 Mai 2024 Modificat la 12:37 10 Mai 2024

Administratorul unui restaurant din Viena, Austria, a decis să introducă o regulă conform căreia clienții care nu mănâncă tot din farfurie vor fi taxați.

Este vorba despre un restaurant cu specific chinezesc care are un serviciu de tipul ”mănânci cât poți”.

Plătești un tarif fix pentru bufetul all-you-can-eat și apoi îți poți umple farfuria după bunul plac. Doar că, pentru a preveni risipa alimentară, localul Lucky Wok percepe o taxă pentru cei care nu mănâncă tot.

Clienții care își umplu în exces farfuria și nu termină mâncarea sunt nevoiți să plătească o taxă în valoare de doi euro.

Restaurantul atrage atenția asupra acestui lucru în meniul său: ”Atenție! Vă cerem înțelegere! Se vor percepe 2 euro pentru fiecare farfurie rămasă neterminată!”, este scris vizibil pe prima pagină a meniului.

Exemplul antirisipă a fost urmat de un bar din Baden, Elveția, relatează Blick.

Citește mai multe din Externe
» Citește mai multe din Externe
TOP articole