Antena 3 CNN Life Respinsă în ţara ei, o tânără din Africa de Sud a câştigat concursul Miss Univers Nigeria

Respinsă în ţara ei, o tânără din Africa de Sud a câştigat concursul Miss Univers Nigeria

de Georgiana Marina    |   

O fostă concurentă înscrisă la Miss Africa de Sud, ale cărei origini au stârnit controverse xenofobe aprinse şi au determinat-o să se retragă din competiţie, a fost încoronată sâmbătă Miss Univers Nigeria după ce a fost acceptată la concursul de frumuseţe organizat în această ţară.

Chidimma Adetshina, născută la Soweto, în apropiere de Johannesburg, dintr-o mamă sud-africană de origine mozambicană şi un tată nigerian, a fost nevoită să se retragă din concursul Miss Africa de Sud, la începutul lunii august, după ce a fost vizată de o campanie xenofobă deosebit de violentă, în special pe reţelele sociale.

Cei care au atacat-o au pus la îndoială naţionalitatea sud-africană a studentei la drept în vârstă de 23 de ani, din cauza originii sale paterne, şi, prin urmare, legitimitatea ei de a participa la concursul naţional de frumuseţe.

[GAL layout="5"]

Controversele provocate de participarea ei la acel concurs au dus la deschiderea unei anchete privind cetăţenia sa, conform căreia mama ei ar fi furat identitatea unei femei sud-africane, potrivit Ministerului de Interne.

După retragerea sa oficială din concursul sud-african, organizatorul unei alte competiţii, Miss Univers Nigeria, i-a oferit tinerei, care deţine două paşapoarte, unul sud-african şi altul nigerian, un loc în concursul din Nigeria, scrie Agerpres.

"A fost o călătorie grea pentru mine", "sunt mândră de mine şi cu adevărat recunoscătoare pentru dragostea şi sprijinul primit", a declarat Chidimma Adetshina, la câteva minute după ce a câştigat concursul organizat în oraşul Lagos, capitala economică a Nigeriei.

"Este ceva ce mi-am dorit mereu să fac şi sunt cu adevărat mulţumită că am primit o a doua şansă pentru a reuşi acest lucru", a adăugat ea.

"Trebuie să punem cu toţii capăt xenofobiei", a declarat următoarea clasată în acest concurs de frumuseţe, Paula Ezendu.
Chidimma Adetshina va reprezenta Nigeria - ţara cu cea mai mare populaţie din Africa - în concursul Miss Univers 2024, care va avea loc în luna noiembrie în Mexic.

La început puţin apreciate în Nigeria din cauza tradiţionalismului unei mari părţi a societăţii, concursurile de frumuseţe au câştigat treptat în popularitate după victoria obţinută în 2001 de nigerianca Agbani Darego la o altă competiţie de acest tip, Miss World. 

Subiecte în articol: concurs frumusete Miss Univers Nigeria
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile