Antena 3 CNN Actualitate Reprezentantul Ambasadei Rusiei la București a fost chemat la MAE, după ce bucăți de drone au căzut în România

Reprezentantul Ambasadei Rusiei la București a fost chemat la MAE, după ce bucăți de drone au căzut în România

de Bianca Chirilă    |   

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Federației Ruse la București a fost convocat joi la Ministerul de Externe, după ce fragmente de dronă de provenienţă rusească au căzut pe teritoriul României.

„Din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, însărcinatul cu afaceri a.i. al Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti a fost convocat astăzi, joi, 25 iulie 2024,  la Ministerul Afacerilor Externe, ca urmare a identificării în judeţul Tulcea a unor fragmente de dronă utilizate de forţele armate ruse în atacurile asupra infrastructurii portuare ucrainene”, anunţă MAE.

Reprezentantul MAE a transmis protestul ferm al autorităţilor române şi a condamnat atacurile repetate ale forţelor ruse asupra infrastructurii civile ucrainene, solicitând încetarea imediată a acestora.

De asemenea, a reamintit că ţintirea obiectivelor civile reprezintă crime de război şi a subliniat caracterul iresponsabil al loviturilor militare, inclusiv în imediata proximitate a frontierei României, care pun în pericol securitatea naţională.

„Pe un plan mai larg, a evidenţiat responsabilitatea exclusivă care revine Federaţiei Ruse, ca urmare a agresiunii împotriva Ucrainei, pentru deteriorarea gravă a mediului de securitate la Marea Neagră”, precizează MAE.

MApN a confirmat, în urma cărutărilor începute miercuri, după atacuri cu drone ale forţelor ruse în Ucraina, lângă graniţa cu România, că au fost identificate resturi de la o dronă de provenienţă rusească de tip Geran1/2, în apropierea localităţii Plauru, din judeţul Tulcea.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile