Antena 3 CNN Actualitate Social Restricțiile de pe podul peste Dunăre între Ruse şi Giurgiu au fost ridicate. Reparațiile s-au terminat

Restricțiile de pe podul peste Dunăre între Ruse şi Giurgiu au fost ridicate. Reparațiile s-au terminat

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Agenția de Infrastructură Rutieră (RIA) a anunțat vineri că reparațiile la podul peste Dunăre între Ruse şi Giurgiu au fost finalizate, iar traficul a fost restabilit și restricțiile au fost ridicate. 

Reparațiile, care au început pe 11 iunie, au inclus un aranjament temporar de circulație.RIA a precizat că antreprenorul a finalizat lucrările planificate înainte de termen, evitând astfel perturbarea traficului.

Reparaţiile au fost necesare pentru a asigura călătoria în siguranţă peste pod, a transmis RIA. Agenţia a menţionat că o revizie a podului este programată să înceapă în iulie, adăugând că fluxul de trafic nu va fi oprit şi va fi controlat de semafoare.

Lucrările de reparaţii vor fi efectuate zilnic, timp de 10-12 ore. Procesul de lucru va fi organizat şi desfăşurat în faze, astfel încât vehiculele să treacă în două sensuri pe banda unde nu se desfăşoară lucrări de construcţie.

De la inaugurarea facilității în urmă cu 70 de ani, nu au fost efectuate reparații majore. Ultima consolidare a îmbinărilor a avut loc acum 22 de ani, iar hidroizolația și pavajele de asfalt au fost înlocuite în 2011.

Proiectul tehnic pentru renovare include înlocuirea completă a pavajului de asfalt, a panourilor și a hidroizolației, precum și instalarea de noi sisteme de retenție și semnalizare.

Antreprenorul responsabil pentru reparațiile majore, care costă aproximativ 44,9 milioane de leva, este Danube Bridge Public Limited Liability Company. Contractul pentru aceste lucrări are o durată de 730 de zile, a precizat RIA.

Această știre a fost selectată de BTA pentru promovare și publicare de către AGERPRES, conform acordului de colaborare dintre agenții.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Obțin Marine le Pen și Jordan Bardella majoritatea absolută?