Antena 3 CNN Alegeri locale 2024 Alegerile de la Costinești nu vor fi anulate. A câștigat candidatul PNL la o diferență de două voturi

Alegerile de la Costinești nu vor fi anulate. A câștigat candidatul PNL la o diferență de două voturi

de Ioana Mircea    |   

Biroul Electoral Central a respins duminică cererea de anulare a alegerilor locale la Constinești, formulată de Partidul Social Democrat, filiala Constanța.

Decizia BEC poate fi contestată în instanță, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Județean (BEJ) Constanța, Vlad Jipa, potrivit agerpres.ro.

Controversa a început vineri seară, când Biroul Electoral de Circumscripție Comunală (BECC) nr. 29 Costinești a solicitat anularea scrutinului electoral din 9 iunie, invocând nereguli semnificative. Printre problemele semnalate s-a numărat votul ilegal al două persoane, dintre care una era cetățean ucrainean.

După renumărarea voturilor, candidatul Partidului Național Liberal a fost declarat câștigător al funcției de primar, cu un singur vot în fața candidatului PSD. BECC Costinești a argumentat că, având în vedere diferența minimă de voturi și neregulile constatate, scrutinul ar trebui anulat și reluat.

„Având în vedere aceste aspecte, coroborat cu faptul că la nivelul Circumscripției Electorale nr. 29 Costinești a fost desemnat câștigător la funcția de primar candidatul din partea PNL, la o diferență de doar un vot, și luând în considerare că nu există posibilitatea de a stabili, dincolo de orice îndoială rezonabilă, cu cine a votat persoana care nu avea acest drept, apreciem că se impune anularea alegerilor și reluarea scrutinului electoral," se arăta în adresa transmisă de BECC Costinești către BEC.

Subiecte în articol: Costinesti alegeri locale 2024
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă