Sorina Pintea a fost dusă în cătușe și împinsă de un ofiţer de poliţie în momentul în care a coborât din maşină şi a intrat în policlinică.
"Ne-am adresat directorului Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti cu unele întrebări, ca să înţelegem următorele lucruri. Vrem să ştim în ce măsură Arestul este pregătit să răspundă cerinţelor speciale pe care o astfel de persoană le are. Privarea de libertate nu trebuie să echivaleze cu agravarea unei boli sau o condamnare de moarte. Am cerut explicații despre procedura cu privire la transportarea unei persoane deţinute către un spital. De ce se fac astfel de scăpari către presă. Am cerut informaţii despre proceduri, protocale pentru a respecta dreptul pacientului la confidenţialitate.
Noi fiind o instituţie în primul rând de mediere, acţiunile pe care le putem face sunt în primul rând de recomandare de schimbare a unor legi sau regulamente şi recomandări privind respectarea legilor. Procedurile trebuie aplicate în aşa fel încât demnitatea persoanelor aflate în această situaţie să fie respectată. Statul este obligat să asigure măsuri de detenţie care să nu îi afecteze starea de sănătate", a spus Renate Weber la Antena 3.
Sorina Pintea a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, fiind suspectată că a luat mită 10.000 de euro şi 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract.
Fostul ministru al Sănătății a fost scos luni și marți din Arestul Central și dus la spital pentru o serie de investigații, după ce a spus că avea partea stânga amorțită și că nu poate mânca. După câteva ore petrecute la spital, a fost adusă înapoi în arest. Pintea a fost văzută încătușată și în lacrimi la întoarcerea după gratii.
Avocatul Poporului, Renate Weber, s-a autosesizat în cazul Sorinei Pintea: Ne-am adresat directorului Poliției și am cerut explicații