Fie că este vorba de ulei folosit la masaj pentru a ne relaxa după o zi plină sau de o supă delicioasă de pui pentru a ne ameliora gripa sau răceala, cămara fiecăruia dintre noi poate deveni rapid un loc pentru a găsi soluții sau remedii rapide naturale care să ne ajute în domeniul sănătății.
Atenție! Aceste recomandări nu exclud consultul de specialitate la medic. Dacă aveți probleme de sănătate complexe este benefic să aduceți la cunoștință medicului orice schimbare din rutina dvs.
1. Remediu natural pentru respirația urât mirositoare
Respirația umană este compusă din substanțe complexe și numeroase mirosuri care pot genera situații neplăcute cum este halitoza sau halena - o altă denumire folosită pentru respirația urât mirositoare. Ea afectează atât femeile, cât și bărbații, indiferent de vârstă și poate crea dezavantaje sociale și psihologice care afectează relațiile cu cei din jur. Printre remediile naturale şi rapide pe care le putem aplica se numără
- castraveții
Luați o felie de castravete și apăsați-o pe cerul gurii cu limba timp de 30 de secunde. Substanţele fito-chimice vor ucide bacteriile din gură responsabile de cauzarea respirației urât mirositoare;
- uleiul de măsline / ulei de cocos
Imediat după trezire, înainte să vă spălați pe dinți: luați o linguriță mică de ulei de măsline/cocos şi o țineți în gură, nu înghițiți. Plimbați prin gură şi va scoate toate impuritățile care se degajează în procesul bucal şi în organism în cursul nopții, apoi o aruncați;
2. Remediu natural pentru răceală și gripă
- legume verzi
Bogate în antioxidanți şi alte substanțe nutritive consumul de legume verzi ajută funcția imunitară. În plus, sucurile de legume verzi ne ajută să rămânem hidratați;
- supa de pui cu legume
Supa de pui este recomandată de secole drept remediu pentru răceală şi gripă. Fiind o sursă bună de vitamine, minerale și proteine, supa de pui cu legume poate încetini mișcarea neutrofilelor din corp.
Neutrofilele sunt un tip comun de celule albe din sânge, care ne protejează corpul de infecție. Când se mișcă lent, acestea rămân concentrate îndeosebi în zonele corpului care necesită cel mai mult vindecare.
Supa de pui are, totodată, acțiune decongestionată și reduce mucozitățile. Asta deoarece puiul conține un aminoacid denumit cisteină, care are efecte antivirale și antiinflamatorii;
- miere
Mierea are o multitudine de proprietăți antibacteriene şi antimicrobiene. Mierea adăugată în ceaiul cu lămâie poate ușura durerea în gât;
- gargara cu apă sărată
Gargara cu apă sărată poate ajuta la prevenirea infecțiilor respiratorii superioare şi poate scădea severitatea simptomelor răcelii. De exemplu, poate ușura durerea în gât şi congestia nazală.
3. Remediu natural pentru indigestie
Menta, ceaiul de mentă și uleiul de mentă sunt esențiale pentru ameliorarea problemelor de stomac, cum ar fi indigestia, greață, gaze și crampe.
4. Remediu natural pentru pielea uscată
Pielea uscată poate indica un deficit nutrițional, mai exact o lipsă de vitamina E pe care o regăsim în piele, în ochi, dar şi în membranele mucoase. Astfel, pielea se usucă atunci când nu are suficiente uleiuri și grăsime.
Așadar, pe lângă un aport echilibrat de uleiuri şi grăsimi mai putem apela şi la miere sau ulei de cocos - catifelează și hidratează pielea uscată și pot fi aplicate direct pe zonele cu probleme.
5. Remediu natural pentru mahmureală
Încearcă apă de cocos și banane. Apa de cocos este un hidratant puternic. Are cinci electroliți de care corpul nostru are nevoie: sodiu, magneziu, fosfor și calciu.
De asemenea, organismul pierde potasiu atunci când bem alcool, iar bananele ne pot ajuta să ne recăpătăm energia şi echilibrul electrolitic.
6. Remediu natural pentru transpirația excesivă
Cartofii. Fiind un aliment cu conținut scăzut de acid, cartofii pot ajuta la controlul transpirației excesive.
Extrageți sucul din cartofii cruzi sau folosiți chiar felii de cartofi crud și tamponați pe zonele afectate. Lăsați sucul să acționeze apoi clătiți.
7. Remediu natural pentru căderea părului
Consumați mai mult somon. Somonul este o sursă excelentă de acizi grași omega-3 – un nutrient care hrănește firul de păr și membranele celulare din scalp.
Citiți şi Ceaiul care alungă stresul, relaxează organismul şi oferă un somn liniștit