Antena 3 CNN Actualitate Regenerarea urbană a Capitalei: Cum arată revitalizarea unor zone abandonate. Modul în care vor fi reduse facturile românilor

Regenerarea urbană a Capitalei: Cum arată revitalizarea unor zone abandonate. Modul în care vor fi reduse facturile românilor

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Regenerarea urbană a Capitalei ia avânt prin proiecte rezidenţiale complexe. Revitalizarea zonelor abandonate din oraș și transformarea lor în comunități dinamice este însă un proces plin de provocări. Cum este și cazul complexului rezidenţial situat pe malul lacului Plumbuita, un proiect care a transformat complet o fostă zonă industrială.

În nordul Capitalei. Pe malul lacului Plumbuita, în locul unei foste fabrici de cărămidă, se conturează profilul unui nou complex rezidențial, menit să schimbe fața unei zone abandonate Bucureștiului.

„Partea de fabrică a avut o infrastructură subterană foarte amplă, astfel încât ulterior terenul a devenit o groapă de gunoi. Iar provocarea a fost exact aceasta de a ecologiza terenul și de a aduce terenul la o situație bună, la o pregătire specială”, a spus Radu Neacșu, manager de proiect.

Acum, pe o suprafață de peste 100.000 de metri pătrați, se construiesc aproape 2000 de apartamente ce vor fi „acasă” pentru mii de familii.

„Am finalizat de curând structura fazei I, mă refer la structura de rezistență a fazei I. Vorbim de cele trei corpuri deja edificate. Suntem în proces de dezvoltare a rețelei de pompă geotermală, deci practic, puțurile de mare adâncime se execută în prezent. Am demarat piloții, respectiv partea de fundație a fazei următoare”, a mai explicat Radu Neacșu, manager de proiect.

Pe lângă poziționarea și spațiile verzi din zona unde urmează să se mute, cumpărătorii se gândesc și la costuri. Portofoliul facilităților trebuie diversificat, spun dezvoltatorii. Energia va fi utilizată în mod inteligent, prin sistemul geo-exchange.

„Foraje de mare adâncime, vorbim de foraje de 130m. Asta înseamnă că facem un schimb de căldură cu pământul, înseamnă o economie în zona de amprentă de carbon. Aduce o economie consumatorului final de cel puțin 50% din valoarea finală a facturilor de energie”, a mai spus Radu Neacșu, manager de proiect.

În interiorul complexului se vor construi o școală și o grădiniță, iar locatarii vor avea mai multe spații de relaxare, precum zona de promenadă de lângă lac, zone verzi și terenuri de joc.

Subiecte în articol: București complex rezidenţial
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile