Antena 3 CNN Actualitate Justiție ”Regele jocurilor de noroc” a fost săltat de polițiști. Cum a făcut avere Daniel Florescu

”Regele jocurilor de noroc” a fost săltat de polițiști. Cum a făcut avere Daniel Florescu

1 minut de citit Publicat la 08:39 10 Noi 2016 Modificat la 08:39 10 Noi 2016

Daniel Florescu, patronul firmei SC King SRL Vaslui, firmă ce deţine peste 300 de săli de jocuri de noroc în judeţele Moldovei a fost ridicat ieri cu mandat de poliţişti din cadrul IGPR. Florescu, supranumit şi regele jocurilor de noroc din Moldova este acuzat într-un uriaş dosar de spălare de bani şi evaziune fiscală, notează Adevărul.

Miercuri, 9 noiembrie, în Vaslui şi alte 28 de judeţe, politisti din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, Direcţia de Investigaţii Criminale, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi din cadrul a 29 de inspectorate judeţene, coordonaţi de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie,  313 locaţii. Au fost vizate sediile a 16 societăţi comerciale, la punctele de lucru ale acestora, precum şi la domiciliile/reşedinţele persoanelor implicate. La Vaslui, percheziţiile au vizat clubul Admiral, ce aparţine omului de afaceri Daniel Florescu. 

Procurorii suspectează că patronii fir­melor de jocuri de noroc fraudează bugetul statului printr-o metodă simplă: intervin la mecanismul electronic al aparatelor pentru a micşora şansele de câştig. Potrivit anchetatorilor, veniturile obţinute din exploatarea aparatelor de jocuri electronice sunt diminuate prin intervenţii directe asupra mecanismelor sau sistemelor de contorizare a acestora.

”Principalele modalităţi pentru falsificarea mecanismelor de contorizare a terminalelor de jocuri constau în modificarea parametrilor tehnici ai aparatelor prin resoftarea memoriilor de tip EEPROM, amplasate pe plăcile de bază ale terminalelor de jocuri de noroc, modificarea controlului mecanic de ieşire, care nu necesită intervenţia fizică în aparat dar şi scăderea ratei în care se generează posibilitatea de câştig, prin instalarea unor dispozitive artizanale numite «Frâ­ne» care încetinesc acumularea procentajului la care este generată posibilitatea de câştiguri mari, numit şi Jackpot“, spun anchetatorii. Sumele neînregistrate în evidenţele contabile erau reintroduse în circuitul economic ca şi împrumut social pentru extinderea activităţilor în domeniul jocurilor de noroc.

Citește mai multe din Justiție
» Citește mai multe din Justiție
TOP articole