Antena 3 CNN Externe Regele Charles caută cioban pentru cele 2.000 de oi regale. Ce criterii trebuie îndeplinite de candidatul ideal

Regele Charles caută cioban pentru cele 2.000 de oi regale. Ce criterii trebuie îndeplinite de candidatul ideal

de Laura Dinu    |   

Regele Charles al III-lea este în căutarea unui cioban pentru a ajuta la îngrijirea celor 2.000 de oi regale, dar candidatul trebuie să îndeplinească mai multe condiții.

Sandringham Estate a postat un anunț în care caută cioban, cu cel puțin doi ani de experiență, pentru a avea grijă de turma de oi Aberfields a Regelui. Ferma de pe domeniul Sandringham se întinde pe 200 de hectare de pajiști dedicate creșterii oilor și bovinelor de rasă Shorthorn, scrie nypost.com.

Pentru a deveni noul cioban al regelui, este necesar ca aplicantul să aibă un câine, un permis de conducere britanic complet și dreptul legal de a trăi și lucra în Marea Britanie.

Un anunț de angajare de pe site-ul web precizează: „Păstoritul de zi cu zi va constitui cea mai mare parte a acestui rol, cu o oarecare asistență la adăpostirea lor pe timp de iarnă și la fătare în timpul primăverii. O pasiune pentru animale, o minte deschisă și dorința de a învăța și de a se dezvolta alături de un sistem inovator vor fi esențiale pentru a reuși în acest rol.”

Oile crescute pe domeniul ecologic sunt folosite pentru a produce carne de miel premium, destinată unui retailer de lux. Numărul oilor din turmă a fost crescut în 2019, de către Prințul Charles.

După moartea Reginei Elisabeta a II-a, Regele Carol a moștenit domeniul, aducând schimbări în metodele de agricultură ecologică, reintroducând rase rare de bovine, plantând garduri vii și sprijinind creșterea păsărilor rare.

Anunțul sugerează că noul cioban va trebui să fie de acord cu filozofia monarhului în ceea ce privește îngrijirea pământului.

Cei interesați pot aplica până pe 27 septembrie.

Subiecte în articol: Regele Charles al III-lea cioban angajare
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile