Antena 3 CNN Actualitate Locale Un nou refugiu montan a fost deschis într-o zonă dificilă din Făgăraș

Un nou refugiu montan a fost deschis într-o zonă dificilă din Făgăraș

În luna octombrie a fost deschis și finalizat noul refugiu montan Scara, amplasat în locul vechiului refugiu, în Șaua Scării, la altitudinea de 2.146 m, aproape de Vârful Negoiu și Custura Sărății.

de Roxana Mihăiescu    |   

Lucrările au început încă din vara anului 2021, iar inițiativa refacerii refugiului a aparținut Asociației Montană Carpați și Salvamont Argeș. În prezent este cel mai modern refugiu montan din România. Are 36 metri pătrați și dispune de 18 locuri de dormit, panouri fotovoltaice, cameră de supraveghere, lumină în interior și prize USB. 

”Am deschis refugiul Scara din Munții Făgăraș! Sperăm să-ți fie de folos montaniardule obosit, înfrigurat, prins de ploaie sau de vânt, să te ajute să-ți continui cu bine drumul!

După o lună de lucrări în creastă și colaborarea a zeci de voluntari și parteneri, le mulțumim tuturor pentru sprijin! Ne bucurăm că Scara ne-a unit forțele, ca să-l putem da comunității!

Te invităm să ne fii alături și de-acum încolo! Începem mentenanța, așa că dacă treci pe acolo și îți pare că ar trebui să intervenim undeva anume, scrie-ne un mesaj cu detalii” au transmis reprezentanții Asociației Montană Carpați.

Citește și: Turismul montan, promovat pe Transfăgărășan

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Refugiul se află în apropiere de vârful Negoiu și Custura Sărăţii, o zonă greu accesibilă și una dintre cele mai sălbatice din întreg masivul. Cu toate acestea, existenţa refugiului va fi de mare ajutor în acţiunile Salvamont de intervenţie în cazul unor accidente în această zonă montană.

În urmă cu cinci ani, vechiul refugiu a fost distrus din cauza unor persoane neidentificate nici până în prezent, care au desfăcut și au luat şuruburile de prindere a platformei metalice pe care era refugiul, notează Adevărul. 

Subiecte în articol: refugiu montan scara saua scarii
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Obțin Marine le Pen și Jordan Bardella majoritatea absolută?