Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Recuperarea după COVID-19 este mai ușoară cu ajutorul oxigenoterapiei hiperbare

Recuperarea după COVID-19 este mai ușoară cu ajutorul oxigenoterapiei hiperbare

Pandemia de Coronavirus pare a fi departe de a se fi terminat și noi cazuri apar zilnic, inclusiv în țara noastră. Având în vedere particularitățile bolii Covid-19, fiecare pacient experimentează în mod diferit perioada de infectare și sechelele.

de Georgiana Adam    |   

După ce perioada critică se încheie, mai ales în cazurile grave, urmează perioada de recuperare, care nu este deloc ușoară. Din păcate, Covid-19 poate lăsa sechele permanente, printre care și afectarea nervoasă. Dintre cele mai întâlnite sechele, putem enumera: atrofia musculară, oboseală intensă, capacitate respiratorie mult diminuată.

În funcție de starea fiecărui pacient, pentru recuperare se iau în calcul diverse programe de recuperare ce au în vedere: scăderea inflamației, îmbunătățirea fluxului sanguin, îmbunătățirea generală a sănătății sistemului circulator, creșterea capacității pulmonare și a capacității la efort.

Una dintre terapiile ce au rezultate foarte bune în recuperarea după COVID-19 este oxigenoterapie hiperbara. Este o procedură sigură, ce nu presupune dureri sau efecte secundare și a fost folosită timp de zeci de ani pentru recuperare în diverse situații.

Oxigenoterapia hiperbară presupune inspirarea de oxigen într-o cameră hiperbară, ceea ce determina creșterea concentrației de oxigen din sânge de până la 15 ori. Astfel, capacitatea de regenerare celulară este grăbită atât pe parcursul ședinței, dar și ulterior. Terapia are efect asupra tuturor sechelelor COVID-19, inclusiv asupra stării de hipercoagulabilitate determinată de infecția acută, dar și asupra complicațiilor neurologice.

De ce sunt afectați și nervii din corp? Una dintre cauze se presupune a fi microinfarctele de la nivelul sistemului nervos, cauzate de infecția generată de coronavirus. De asemenea, pacienții care au suferit de furtuna de citokine sunt susceptibili la neuroinflamare, ceea ce duce la numeroase neplăceri, inclusiv pierderea gustului și mirosului pentru perioade lungi (unii pacienți și-au recuperat simțurile abia după un an).

Terapia cu oxigen hiperbar ajută la reducerea tuturor sechelelor Covid-19 prin creșterea saturației cu oxigen și stimularea neurogenezei. În plus, celulele bolnave sunt eliminate mult mai ușor și mai rapid, deoarece procesul de regenerare al organismului este accelerat. Acest lucru se traduce printr-o perioadă mai scurtă de recuperare și eliminarea simptomelor neplăcute.

Kinetic Performance îți oferă terapie cu oxigen la prețuri excelente, sub îndrumarea personalului calificat. Dacă suferi de urmări ale Covid-19 sau dacă persoanele apropiate ție se află în această situație, de acum recuperarea este mult mai ușoară. Fiecare pas înainte este important și fiecare progres trebuie menținut cu ajutorul medicilor și terapiilor ce s-au dovedit excelente.

Indiferent dacă îți dorești să îți recapeți gustul și mirosul sau dacă ai avut o formă mai gravă de Covid și fiecare mișcare ți se pare extrem de grea, oxigenoterapia hiperbară este terapia ce te va ajuta să îți recapeți sănătatea. Ideal ar fi să începi terapia cu oxigen cât mai curând după vindecare, astfel încât perioada de recuperare să fie cât mai scurtă, însă indiferent cât timp a trecut de la boală, poți începe ședințele de oxigenoterapie, cu rezultate spectaculoase!

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile