Antena 3 CNN Actualitate Cum recunoaștem roșiile coapte forțat: "Pulpa este lemnoasă, iar semințele lipsesc"

Cum recunoaștem roșiile coapte forțat: "Pulpa este lemnoasă, iar semințele lipsesc"

Potrivit specialiștilor, roșiile care au fost coapte forțat pot fi recunoscute destul de ușor, dacă sunt analizate atent.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Potrivit specialiștilor, pe lângă mucronul pronunțat, roșiile stimulate prezintă și alte trăsături care ar trebui să ne convingă să nu le consumăm.

Astfel, roșiile care au fost coapte forțat au o pulpă lemnoasă, cu părți verzi, dar și semințe în aceeași culoare, fiind semne care arată că nu au ajuns la maturitate.

"De regulă, fructele stimulate au o pulpă lemnoasă și semințe care nu au ajuns la maturitate.

În plus, semințele care nu s-au dezvoltat se află într-un țesut verde și gelatinos. 

Citește și: Cât costă cafeaua cu foiţă de aur pe care o vinde un baron PSD

Acest țesut verde poate fi observat, de asemenea, și în calota fructului, fiind un indicator care arată că roșia a fost stimulată", a spus un specialist.

Subiecte în articol: rosii pesticide coapte fortat
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile