Antena 3 CNN Externe Mapamond Record mondial pentru un jurnalist: A îmbrățișat un copac timp de 24 de ore. Mesajul pe care a vrut să îl transmită prin gestul său

Record mondial pentru un jurnalist: A îmbrățișat un copac timp de 24 de ore. Mesajul pe care a vrut să îl transmită prin gestul său

de Mia Lungu    |   

Un jurnalist din Ghana a doborât recordul mondial pentru cea mai lungă îmbrățișare a unui copac din lume.

Tânărul Abdul Hakim Awal, de 23 de ani, a strâns în brațe copacul timp de 24 de ore și 21 de minute. Recordul anterior, de 16 ore, fusese stabilit la debutul acestui an, de o activistă de mediu ugandeză.

Jurnalistul din Ghana a acceptat provocarea pentru a sublinia importanța conservării naturii. El și-a luat angajamentul de a planta un nou copac pentru fiecare minut de îmbrățișare, ajungându-se, astfel, la un total de 1.461 de copaci, potrivit Guiness World Records. 

Lui Abdul nu i s-a permis nicio pauză în timpul încercării sale de record, ci a trebuit să rămână în picioare și să-și țină brațele în jurul copacului pe întreaga durată.

Acum că recordul a ajuns la 24 de ore - punctul în care încercările de record sunt considerate „maratoane” - titlul a fost modificat în „cel mai lung maraton îmbrățișând un copac”. Aceasta înseamnă că viitorilor concurenți li se vor permite pauze (în total două ore pe zi) pentru a combate efectele nocive ale privării de somn.

„Pentru mine, reprezintă o sarcină importantă de a păstra viața umană prin conservarea copacilor”

Abdul, care a fost martorul consecințelor deșertificării în orașul natal al familiei sale, Garu, speră acum să înființeze o inițiativă de plantare de copaci la nivel național, potrivit Guinness World Records.

El a spus: „Știm cum copacii, o resursă esențială de care depinde întreaga rasă umană, devin rari în Ghana. Deși am fost învățați despre conservarea copacilor încă din primii ani ai vieții noastre, contribuția fiecăruia nu este atât de semnificativă pe cât ar trebui să fie. Această încercare de a îmbrățișa un copac pentru cel mai lung timp, pentru mine, reprezintă o sarcină importantă de a păstra viața umană prin conservarea copacilor.”

Abdul nu este primul ghanez care stabilește un record mondial de îmbrățișare a unui copac în acest an. El calcă pe urmele studentului la silvicultură Abubakar Tahiru, care a stabilit un record pentru cei mai mulți copaci îmbrățișați într-o oră, cu un total de 1 123.

Un copac individual, situat în Franța, a obținut, de asemenea, un titlu Guinness World Records în acest an - având o înălțime de 21 de metri (68,9 ft), acesta este cel mai înalt stejar de plută din lume.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile