Antena 3 CNN Conținut plătit Record de înscrieri pentru Bursele stART: la a 10-a ediție au aplicat peste 2.500 de tineri artiști

Record de înscrieri pentru Bursele stART: la a 10-a ediție au aplicat peste 2.500 de tineri artiști

I.D.
2 minute de citit Publicat la 11:00 15 Ian 2025 Modificat la 11:00 15 Ian 2025

La 10 ani de la lansare, Bursele stART, programul desfășurat de Școala de Valori în parteneriat cu Provident Financial România, a atras un număr record de aplicații – 2.500 de liceeni cu talent artistic au depus dosarele pentru cele 60 de burse oferite în 2025.

„Suntem încântați de succesul înregistrat de Bursele stART, un program gândit să îi susțină pe tinerii artiști nu doar financiar, ci și cu sesiuni de mentorat și oportunități de networking, esențiale pentru creșterea și afirmarea lor. Credem cu tărie că investiția în educația și talentul artistic al tinerilor contribuie la îmbogățirea culturală a societății noastre și la formarea unei generații de creatori inovatori și inspirați”, declară Silvia Bogdan, președintele Școlii de Valori. 

Sprijin pentru o carieră artistică

60 de liceeni talentați vor primi sprijin financiar și educațional prin Bursele stART, incluzând, în premieră, burse pentru teatru și actorie. Fiecare bursier va beneficia de o finanțare totală de 8.000 de lei pe parcursul unui an școlar, sprijin care include o bursă lunară de 300 de lei și fonduri pentru achiziții de materiale, cursuri, și alte necesități legate de dezvoltarea lor. Astfel, pasionații de pictură, desen, muzică, dans și artele viitorului (vlogging, scriere creativă sau fotografie) vor avea șansa de a accesa și alte mijloace de îmbunătățire a practicilor artistice.  

„Credem în importanța sprijinului potrivit, primit la momentul potrivit. De 10 ani, ne-am asumat cu mândrie responsabilitatea de a susține tinerii să îndrăznească să facă primii pași pe drumul lor spre a-și transforma talentul în carieră. Desigur, talentul și munca sunt ale lor, noi nu putem decât să le oferim sprijin pentru a-și pune potențialul în valoare și pentru a-și înțelege oportunitățile viitoare. Suntem mândri să susținem în continuare acest program atât de popular în rândul tinerilor artiști.”, declară Florin Bâlcan, director general Provident România.

De-a lungul anilor, Bursele stART au fost un punct de sprijin esențial pentru aproape 400 de liceeni. Povestea lor devine o sursă de inspirație pentru alți tineri talentați.

Darius Munteanu, participant Bursele stART: „Scriu încă din clasa a V-a, când a început pasiunea mea pentru proză, iar de câțiva ani fac parte din grupul literar Liternauții, coordonat de scriitoarea Ioana Nicolaie, unde am învățat să scriu și poezie.”

Alt bursier, Sorin Bulibașa, crede că ”pentru mine, arta mea înseamnă modalitatea prin care îmi pot transmite emoțiile mult mai ușor fără a utiliza propriu-zis cuvinte. Fotografiile pe care le realizez reflectă ceea ce sufletul meu cuprinde, mai precis stări pe care, de cele mai multe ori, eșuez să le transmit în mod verba”. 

Iar Eduard Stoica, bursier la secțiunea muzică explică: „Experiența mea în cadrul proiectului „Bursele stART” a fost una grozavă. Pe lângă faptul că am avut parte de sprijin financiar, care mi-a fost de folos în a-mi achiziționa instrumente noi, mai performante, am avut șansa de lucra cu mentori foarte faini.”

Un proiect cu un real impact social și cultural

Bursele stART sunt mai mult decât o inițiativă artistică; ele reprezintă un model de implicare socială și o platformă de educație. Proiectul colaborează cu cadrele didactice, mentorii, dar și părinții, încurajând descoperirea și susținerea talentelor din întreaga țară, atât din mediul urban, cât și rural.

Prin acest program, Provident Financial România își consolidează misiunea de a investi în viitorul comunității, demonstrând că arta și educația pot schimba destine.

 

Etichete: advertorial
Citește mai multe din Conținut plătit
» Citește mai multe din Conținut plătit
TOP articole