Anul acesta, UM Cluj a avut disponibile 615 locuri pentru programele de studiu în limbile franceză și engleză, la care s-au înscris 2296 de tineri au candidat, din 62 de țări, de pe 6 continente.
Conform reprezentanților UMF Cluj, cei aproape 2300 de candidați din acest an au provenit din 75 de țări, cei mai mulți venind din Franța, Germania, Maroc, Tunisia, Italia, Elveția, Israel.
Tinerii au putut opta pentru trei programe de studiu, cu predare în limba engleză sau franceză: medicină, medicină dentară și farmacie.
La Facultatea de Medicină, universitatea a avut disponibile 395 de locuri pentru care au fost depuse, spre evaluare, 1549 de dosare. Concurența înregistrată a fost de șase candidați pe loc, la programul de studiu, medicină în limba franceză.
La Facultatea de Medicină Dentară, s-au înscris 636 de candidați pentru 100 de locuri, iar concurența cea mai mare a fost tot la linia de studiu cu predare în limba franceză, cu 11 candidați pe un loc.
La Facultatea de Farmacie au fost disponibile 120 de locuri șa care s-au înscris 111 candidați. La această specializare concurența cea mai mare a fost la programul de studiu în limba franceză, de 2 candidați pe loc.
Comisia de admitere a fiecărei facultăți a evaluat fiecare candidat în funcție de performanţele profesionale și de realizările personale dar și de dosar, pe baza unor criterii specifice fiecărei facultăți.
Competenţa lingvistică a candidaţilor a trebuit dovedită în mod obligatoriu prin existenţa unui certificat de competenţă lingvistică recunoscut internaţional.
”Candidații internaționali sunt atrași la UMF Cluj de calitatea actului educațional, orientat către activitățile practice și învățământul la patul bolnavului, prin metode moderne precum
Facultatea de Medicină din cadrul UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca este singura instituție de învățământ medical din România care a primit acreditarea internațională pentru calitatea educației, în urma evaluării externe realizate de AMSE (Asociația Școlilor de Medicină Europene) și ASIIN (Agenția pentru Acreditarea Programelor de Studiu în Inginerie, Matematică
și Științe Naturale), realizată după standardele WFME (World Federation of Medical Education), potrivit MediaFax.