Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Rechizite școlare de care orice copil are nevoie la începutul școlii

Rechizite școlare de care orice copil are nevoie la începutul școlii

Începutul școlii vine întotdeauna la pachet cu multe emoții pentru copii și părinți, iar una dintre cele mai mari griji este alegerea celor mai bune rechizite școlare pentru copii.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Știm cu toții că achizițiile lăsate pe ultima sută de metri nu sunt deloc inspirate. Ce spui ca de această dată începutul școlii să îl găsească pregătit pe copilul tău, pentru a începe cu brio școala?

Suntem alături de tine în tot acest proces și îți venim în ajutor cu o listă completă de rechizite școlare de care copiii au nevoie la școală. Îți amintim că e necesar să pui accent pe calitatea produselor, pentru a te asigura că micul școlar va avea parte de cea mai bună experiență, dar și că nu este nevoie să cumperi altele după începerea școlii.

De ce? Pentru că timpul este prețios, pentru că vei economisi bani, iar cumpărăturile lăsate pe ultima sută de metri se pot transforma în alegeri greșite și o adevărată bătaie de cap.

Rechizite școlare esențiale pentru copii

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Rechizitele școlare variază de la o clasă la alta, dar există câteva produse nelipsite din lista de articole esențiale oricărui copil care începe școala, indiferent de vârstă. Fie că vorbim de un copil de 7 ani care urmează să intre la clasa pregătitoare sau de un adolescent care va merge în prima zi de liceu, există anumite rechizite școlare de bază de care vor avea nevoie:

● Ghiozdan

Primul pe lista cu rechizite școlare esențiale pentru începutul de an școlar trebuie să fie ghiozdanul, pentru că este cel cu care copilul merge zi de zi la școală. Însă, nu poți opta la întâmplare pentru orice ghiozdan. El trebuie ales după câteva criterii importante în așa fel încât sănătatea copilului să nu aibă de suferit și să poată păstra în siguranță și organizat rechizitele și pachețelul cu mâncare.

Ergonomia ghiozdanului reprezintă un element esențial, deoarece asigură distribuirea uniformă a greutății pe spatele copilului, prevenind astfel eventualele probleme de postură. Este obligatoriu ca ghiozdanul ales să aibă căptușeală buretată și respirabilă în spate, cu formă ergonomică, bretele de umăr reglabile în două puncte, de asemenea cu căptușeală respirabilă și ergonomică, curea pentru torace reglabilă în înălțime și curea buretată detașabilă pentru talie. Toate acestea, asigură cea mai ridicată flexibilitate și opțiuni nenumărate de reglare, pentru a se adapta întotdeauna la înălțimea în continuă schimbare a copilului.

Compartimentarea ghiozdanului este la fel de importantă, un ghiozdan de calitate trebuind să aibă compartimente principale și secundare pentru cărți și caiete, buzunare frontale și laterale pentru o mai bună organizare. O compartimentare bună ajută copilul să învețe să fie ordonat și să își păstreze rechizitele, cărțile și celelalte obiecte școlare într-un mod organizat. De exemplu cărțile și obiectele grele se păstrează în compartimentul principal, cât mai aproape de spatele copilului, caietele în compartimentul secundar din față, cutia cu mâncare sau penarul în buzunarul frontal, iar sticla cu apă, umbrela și alte lucruri mai mici, în buzunarele laterale. Acest lucru face ca găsirea și accesarea materialelor să fie mai ușoară și mai rapidă, reducând riscul de a pierde sau de a uita diverse obiecte.

Ghiozdanele Herlitz sunt singurele din România acreditate și recomandate de Societatea Română de Pediatrie. Au o structură rezistentă și sunt căptușite astfel încât să asigure ergonomia, distribuția greutății în mod egal, precum și aerisirea spatelui și a umerilor. Poziția ghiozdanului este reglabilă în funcție de conformația copilului. În plus, ghiozdanele Herlitz au o greutate optimă, de sub 1 kg, asigurând baza unei creșteri sănătoase.

Primul ghiozdan cu care micuțul va merge la școală va rămâne în amintirea acestuia. Așadar, designul este un aspect pe care nu trebuie să-l lăsați deoparte. La Herlitz poți găsi modele extrem de diverse, pentru ca fiecare copil să-și găsească preferatul.

● Penar

Toți copiii au nevoie de un penar pentru școală, indiferent că acesta este în clasa pregătitoare sau la liceu. Există două tipuri principale de penare, în funcție de echiparea acestora: penare echipate, care conțin deja instrumentele de scris de bază (creioane grafit, creioane colorate și carioci, riglă, echer, radieră, etc) și penare neechipate, care permit copilului să-și aleagă liber instrumentele de scris. Dacă luăm în considerare forma acestora, putem vorbi despre penarele clasice, de formă dreptunghiulară, potrivite copiilor mai mici din clasele primare și care sunt dotate cu elastice și compartimente dedicate fiecărui accesoriu, sau de penarele de tip etui de diverse forme, mărimi și culori.

Compartimentarea penarului este un aspect important, în special pentru copiii din clasele primare. Un penar cu mai multe compartimente sau clape simple sau duble, îi ajută pe cei mici să-și organizeze bine instrumentele de scris și să le găsească rapid în timpul orelor. Pe de altă parte, elevii din clasele gimnaziale sau liceu vor alege cel mai probabil un penar tip etui, care este mai compact și ușor de transportat.

Pentru părinți, este esențial să fie atenți la calitatea penarului pe care îl achiziționează pentru copilul lor. Recomandăm așadar penarele Herlitz - durabile, fabricate din materiale de calitate și desigur non-toxice. Acestea vor rezista mai bine în timp și îi vor oferi copilului un mediu de învățare sigur, confortabil și organizat.

La alegerea penarului potrivit, este bine să țineți cont de preferințele copilului și de necesitățile sale specifice în funcție de nivelul de școlarizare. De asemenea, puteți explora o gamă variată de penare pentru băieți și penare pentru fete, cu modele extrem de atrăgătoare și interesante pentru a se asorta cu ghiozdanele și cu celelalte accesorii pentru școală.

● Creioane, carioci și produse pentru pictură

Fiecare copil ar trebui să aibă în penar cel puțin 2 creioane grafit pentru scris. Creioanele cu gumă sunt o alegere inspirată, oferindu-i copilului posibilitatea de a se corecta ușor atunci când greșește. Toate creioanele au, de regulă, inscripționat gradul de duritate al minei, iar cele mai frecvent utilizate sunt creioanele grafit HB cu duritate medie. Creioanele cu grad de duritate B, au o mină ușor mai moale și de culoare mai închisă decât cele de tip HB, fiind recomandate în mod special pentru învățarea scrisului.

Produsele pentru colorat de la Pelikan se remarcă prin varietatea de acuarele și accesorii pentru pictură, creioane și carioci, special concepute pentru mânuțele tinerilor artiști și adaptate nevoilor și dezvoltării copiilor. Creioanele de colorat vin în forme triunghiulare sau hexagonale, groase sau subțiri, în culori intense și vibrante, pastel sau metalizate, vârf subțire, vârf gros sau ambele, în funcție de nevoi. Toate aceste produse sunt realizate din ingrediente non-toxice, asigurând siguranța copiilor.

Acuarelele Pelikan se remarcă prin culorile intense și vibrante, precum și prin faptul că sunt ușor de utilizat. Seturile de acuarele pastilă sunt ideale pentru copiii mai mici și începători, deoarece au o bună intensitate a culorilor și sunt sigure de folosit. Acuarelele tip tempera sau guașe sunt recomandate pentru elevii care au o oră de desen la școală sau pentru cei care au deja o pasiune pentru pictură. Un alt aspect important al produselor pentru pictură de la Pelikan este calitatea materialelor utilizate. Pigmenții puternici asigură un rezultat final deosebit, iar pensulele de calitate oferă precizie și control în aplicarea culorilor.

Pelikan acordă o importanță deosebită dezvoltării și rafinării capacităților motorii ale copiilor prin intermediul desenului și a picturii. Astfel, gama variată de carioci în culori vibrante și produse pentru pictură îi ajută pe cei mici să-și exprime liber creativitatea. Oferind cele mai frumoase culori și instrumente de calitate, Pelikan asigură copiilor o experiență creativă reușită și plină de bucurie. Prin promovarea unui mediu sigur și inspirațional pentru artiștii în devenire, Pelikan contribuie la dezvoltarea abilităților lor artistice și la stimularea pasiunii pentru artă.

● Stilou

Stiloul este un instrument de scris esențial pentru școlarii din clasele primare, dar nu numai. Alegerea unui stilou de calitate este importantă, astfel încât copilul să poată scrie ușor și fără efort. Un stilou potrivit pentru copii trebuie să fie ergonomic și să se potrivească perfect în mâna micuțului. Este de asemenea important să ținem cont dacă copilul este dreptaci sau stângaci, deoarece există modele speciale de stilouri pentru fiecare.

Gripul și penița sunt două aspecte esențiale în alegerea unui stilou pentru școlari. Un grip bine conceput permite copilului să-și poziționeze degetele corect pe stilou, facilitând scrisul fără oboseală și pe termen lung. Penița ar trebui să fie de dimensiune potrivită, din oțel inoxidabil și rezistentă la presiune, iar pentru cei care abia învață să scrie recomandăm o peniță parțial ascunsă și neapărat de cea mai bună calitate, pentru a asigura un scris lin, facil și fără întreruperi sau pete de cerneală.

Pentru a te asigura că copilul tău va avea o experiență de scris plăcută și confortabilă, recomandăm stilourile Griffix de la Pelikan. Acestea îndeplinesc toate condițiile menționate anterior, în plus varietatea și combinația de culori disponibile le fac pe placul oricărui copil. Astfel, fiecare mic scriitor poate alege stiloul care i se potrivește cel mai bine și poate face primii pași în lumea minunată a scrisului.

● Caiete

Caietele ocupă un loc special, fiind un instrument indispensabil în procesul de studiu și notare a informațiilor. Cel mai important aspect de luat în considerare atunci când alegem caietele este calitatea hârtiei. Hârtia trebuie să fie suficient de groasă pentru a preveni pătrunderea cernelii pe verso și să fie rezistentă la ștersături repetate. Caietele cu hârtie de calitate premium asigură o experiență de scriere plăcută și netedă, fără să lase urme neplăcute.

Prin urmare te sfătuim să iei în considerare caietele Herlitz, cunoscute pentru calitatea și marea varietatea de opțiuni de peste 300 de coperți și formate diferite. De exemplu gama de caiete x.book acoperă toate tipurile standard (A4 sau A5, cu 48, 60, 80 sau 100 file, capsate sau cu spiră, tip I și tip II sau formate speciale). Aceste caiete beneficiază de caracteristici esențiale, precum hârtie premium cu diverse gramaje (70, 80 sau 90 g/m²), coperți rezistente din carton dublu cretat lucios, liniatură vizibilă și precisă, colțuri rotunjite, capsate sau cu spiră simplă sau dublă. Unele dintre ele sunt chiar dotate cu perforații și microperforații pentru o mai bună organizare și arhivare. Îți recomandăm și caietele my.book.flex, o opțiune inovatoare și atractivă pentru elevi, oferindu-le posibilitatea de a-și crea un caiet personalizat și adaptat nevoilor lor, putându-și alege coperta, elasticul și interiorul caietului.

Un alt aspect important este că prin folosirea caietelor Herlitz, copiii se pot bucura de înaltă calitate și pot contribui la protejarea pădurilor și a ecosistemelor, deoarece hârtia este certificată FSC.

Pentru a fi pregătit pentru începutul școlii, asigură-te că ai cumpărat rechizite școlare de calitate, pe care copilul tău să le folosească cu plăcere și să se bucure de ele o perioadă mai lungă de timp. Poți găsi toate recomandările noastre pe Herlitz.ro sau în supermarketuri, hypermarketuri, librării și magazinele online partenere.

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă