În plus, modalitatea de montaj a acestora este foarte facilă, iar acest lucru înseamnă o reducere a cheltuielilor. Iată cum poți alege elementele necesare pentru un gard metalic și cum poate fi amenajat acesta pentru a obține o împrejmuire calitativă.
Care sunt etapele de realizare a unui gard metalic?
Înainte de a realiza un gard metalic, primul lucru pe care trebui să îl iei în considerare este pregătirea terenului. Terenul trebuie să fie rezistent și să poată prelua încărcările de la teren, chiar dacă vorbim despre solicitări relativ reduse în cazul gardurilor metalice.
Acestea vor indica nevoia de încastrare a stâlpilor în pământ și de turnarea acestora în beton, iar solul trebuie să fie capabil să se opună eforturilor de forfecare.
De asemenea, un aspect foarte important este verificarea planeității terenului, deoarece pot exista situații în care gradul de înclinare al acestuia poate influența modul de comportare al gardului și al porților.
Trasarea perimetrului gardului
O dată ce au fost analizate caracteristicile solului, astfel încât acestea să răspundă cerințelor de amenajare a gardului, pasul următor este trasarea perimetrului și montarea elementelor de delimitare. Este nevoie de montarea stâlpilor de gard în pământ în funcție de regimul de înălțime al gardului, pentru a putea construi sigur și durabil.
Pentru alegerea stâlpilor de gard este nevoie să te orientezi după țeavă cu secțiune rotundă sau rectangulară, capabilă să preia încărcările.
Este de asemenea nevoie de trasarea zonelor porților, pentru ca acestea să poată fi construite sau montare ulterior, în funcție de tipul materialelor alese. Montajul porții implică, de asemenea, montarea inițială a stâlpilor și betonarea acestora. Ulterior va fi nevoie de alegerea balamalelor care vor asigura deschiderea porților.
Montarea plasei de gard sau a panourilor
Pentru realizarea efectivă a unul gard metalic pot fi folosite panouri de gard bordurate sau plasa de gard. Aceste se montează la nivelul stâlpilor, asigurându-se prinderile și suprapunerile.
Plasa de gard și panourile bordurate oferă un grad sporit de vizibilitate și avantajul aerisirii continue a spațiilor. Zonele aferente gardurilor pot fi amenajate cu ajutorul plantelor sau, în contextul în care se dorește o împrejmuire simplă, gardurile metalice pot fi folosite ca atare.
Utilizarea elementelor din fier forjat în realizarea gardurilor metalice este un avantaj, așa că ar trebui luate în considerare toate aceste posibilități de realizare a unor garduri unice și rezistente.
Nu trebuie să uiți de capacele aferente stâlpilor, care vor proteja aceste elemente de acumularea apei în interiorul profilelor. Capacele trebuie alese în funcție de dimensiunile și de tipul secțiunii profilelor metalice de susținere. Stâlpii pot fi păstrați în forma lor sau se poate opta pentru stâlpi îmbrăcați în piatră naturală sau beton.
De asemenea, în loc de plasă de gard pot fi utilizate șipcile metalice, care au un rol estetic deosebit și care pot contribui la obținerea unui aspect elegant la nivelul gardului. Șipcile metalice sunt elemente deosebit de rezistente la intemperii, datorită tratamentelor anti- corozive aplicate pe suprafață.
Acestea sunt elementele necesare pentru realizarea gardurilor metalice, dar și accesoriile de care este nevoie. Este recomandat să alegi aceste materiale și produse de la magazine de specialitate, care cunosc importanța siguranței și a intimității. Alege așadar să construiești în mod eficient și să investești în durabilitatea proiectului tău cu garduri metalice și accesorii speciale.