Antena 3 CNN Actualitate Reactorul 1 de la Cernavodă s-a deconectat de la sistem vineri seara

Reactorul 1 de la Cernavodă s-a deconectat de la sistem vineri seara

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Unitatea 1 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat, vineri seară, de la Sistemul Energetic Naţional, din cauza unei disfuncţionalităţi în partea clasică a centralei, fără impact asupra securităţii nucleare, transmite Societatea Naţională Nuclearelectrica (SNN).

„Specialiştii CNE Cernavodă investighează cauza în vederea remedierii, conform procedurilor aplicabile.

Deconectarea automată şi lucrările de remediere nu au impact asupra securităţii nucleare, personalului şi populaţiei”, precizează sursa citată, printr-un comunicat transmis Bursei de la Bucureşti, scrie Agerpres.

Unitatea 1 a centralei nucleare (CNE) Cernavodă, cu o putere instalată de 700 MW, a fost pusă în funcţiune în 1996 şi a livrat, până în prezent, 133 milioane MWh, reprezentând 9% din consumul naţional, pe o perioadă de 26 de ani. Unitatea 1 a împiedicat eliberarea în atmosferă a 130 de milioane de tone de CO2.

Nuclearelectrica este compania naţională de energie electrică, termică şi combustibil nuclear din România, care funcţionează sub autoritatea Ministerului Energiei, statul român deţinând 82,49% din acţiuni, iar ceilalţi acţionari 17,50%, după listarea la bursă a companiei în 2013.

Compania contribuie cu peste 18% din energia nucleară la producţia totală de energie şi cu 33% la producţia totală de energie fără CO2 din România.
 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile