Antena 3 CNN Externe Primele reacții ale liderilor europeni, după recunoşterea independenţei regiunilor separatiste de către Rusia | Ursula von der Leyen: "Este o încălcare a integrităţii teritoriale a Ucrainei"

Primele reacții ale liderilor europeni, după recunoşterea independenţei regiunilor separatiste de către Rusia | Ursula von der Leyen: "Este o încălcare a integrităţii teritoriale a Ucrainei"

Vladimir Putin a făcut primele declarații după ședința Consiliului de Securitate al Federației Ruse în care a fost votată recunoașterea independenței celor două regiuni separatiste din Donbas, iar reacțiile internaționale nu au întârziat să apară.

de Alexandra Ionescu    |   

Preșdintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, după ce Putin a semnat decretele pentru recunoașterea independenței republicilor Donețk și Lugansk:

„Recunoașterea celor două teritorii separatiste din Ucraina este o încălcare flagrantă a dreptului internațional, a integrității teritoriale a Ucrainei și a acordurilor de la Minsk.

UE și partenerii săi vor reacționa cu unitate, fermitate și hotărâre în solidaritate cu Ucraina”.

Și Președintele Consiliului European, Charles Michel, a reacționat în urma discursului președintelui rus, Vladimir Putin, considerând că ”recunoașterea provinciilor separatiste ar reprezenta o o încălcare flagrantă a dreptului internațional și a acordurilor de la Minsk”.

Prim-ministrul Poloniei a solicitat o reuniune urgentă a summitului UE şi impunerea de sancţiuni Rusiei pentru recunoaşterea LNR şi NAM.

Şeful Ministerului danez de Externe a calificat drept ostilă decizia Rusiei de a recunoaşte „L/DPR” şi a cerut Federaţiei Ruse „să înceteze încălcarea dreptului internaţional”.

Lituanienii au anunţat că vor iniţia o rezoluţie prin care schimbarea statutului Donbass-ului nu va fi niciodată recunoscut. „Decizia lui Putin cu privire la Donbass schimbă complet ordinea mondială”, a spus Aleksandar Vučić, preşedintele Serbiei.

 

 

 

 

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile