Antena 3 CNN Externe Reacții internaționale după ofensiva Israelului în Liban. Erdogan, mesaj dur: Nu vom consimți niciodată la această barbarie

Reacții internaționale după ofensiva Israelului în Liban. Erdogan, mesaj dur: Nu vom consimți niciodată la această barbarie

de Georgiana Marina    |   

Președintele turc Recep Erdogan a declarat că țara sa și-a intensificat eforturile diplomatice pentru a pune capăt luptelor din Gaza și Liban. Luând cuvântul, la Ankara, după o reuniune a cabinetului, Erdogan a descris acțiunile Israelului drept violente și a adăugat că, în opinia sa, comunitatea internațională nu mai poate rămâne tăcută în fața evoluțiilor din regiune.

Recep Erdogan: "Am accelerat discuțiile noastre diplomatice pentru a opri atacurile Israelului. Ministrul nostru de externe, șeful MIT (n.r. Serviciul Național de Informații) și alți oficiali sunt în contact intens cu interlocutorii lor. Comunitatea internațională nu mai poate rămâne tăcută în fața golăniei Israelului, care a incendiat întreaga regiune.

Cea mai mare reacție la opresiunea din Gaza, Cisiordania și Liban ar trebui să vină din partea țărilor musulmane. Ca musulmani, trebuie să conducem întreaga lume în prevenirea opresiunii și întinzând o mână celor oprimați. 

Vă spun deschis că nu vom consimți niciodată la această opresiune, la această barbarie". 

Între timp, Emiratele Arabe Unite (EAU) au anunțat un pachet de ajutor de 100 de milioane de dolari pentru Liban, exprimându-și îngrijorarea profundă cu privire la „situația periculoasă” din țară și impactul acesteia asupra stabilității regionale, a raportat agenția de presă Emirates, scrie CNN.

Ministerul de Externe al Emiratelor Arabe Unite și-a reiterat, de asemenea, „poziția sa neclintită față de unitatea, suveranitatea națională și integritatea teritorială a Libanului” și a subliniat „sprijinul ferm pentru poporul Libanului în această perioadă dificilă”, potrivit unei declarații citate de raport.

Ajutorul din Emiratele Arabe Unite vine în momentul în care agenția Națiunilor Unite pentru urgențe umanitare (OCHA) avertizează asupra impactului devastator asupra civililor după escaladările recente din Liban.

OCHA a cerut comunității internaționale „să susțină de urgență detensionarea și să se asigure că toate părțile respectă dreptul internațional umanitar, acordând în același timp prioritate asistenței umanitare imediate pentru persoanele afectate”.

Programul Alimentar Mondial a lansat un proiect de urgență pentru a extinde asistența alimentară pentru până la un milion de persoane în Liban.

 

Subiecte în articol: Liban Israel turcia Recep Erdogan
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile