Antena 3 CNN Externe Reacții după ce Germania a anunțat că suspendă Schengen. Austria promite că nu va primi niciun migrant respins: "Nu e loc de manevră"

Reacții după ce Germania a anunțat că suspendă Schengen. Austria promite că nu va primi niciun migrant respins: "Nu e loc de manevră"

de Georgiana Marina    |   

Anunțul Germaniei că va suspenda temporar Spațiul Schengen și va extinde controalele la toate frontierele sale a creat reacții în Europa. Austria a anunțat că nu va primi niciun migrant respins de Germania, în timp ce în Țările de Jos sunt voci că ar trebui să se ia o măsură similară și acolo.

Ministrul de Interne al Austriei, Gerhard Karner, a declarat pentru Bild că țara sa nu va primi niciun imigrant respins de Germania, spunând că „nu există loc de manevră acolo”, scrie The Guardian.

La rândul său, politicianul olandez de extremă dreaptă Geert Wilders a lăudat demersul Germaniei de a extinde temporar controalele la frontierele terestre și a spus că Țările de Jos ar trebui să facă același lucru.

Ministrul de Interne al Germaniei, Nancy Faeser, a anunțat luni că țara va extinde controalele temporare asupra tuturor granițelor terestre germane, ca răspuns la tentativa de reducere drastică a numărului de persoane care intră în ţară fără viză și pentru a proteja țara de amenințările extremiste. 

Ministerul de Interne a declarat că a notificat Bruxelles-ul cu privire la dispoziția de a stabili controale la frontierele terestre cu Franța, Luxemburg, Țările de Jos , Belgia și Danemarca pentru o perioadă de șase luni, a informat Associated Press. Controalele vor începe în 16 septembrie și vor completa restricțiile deja în vigoare la granițele terestre ale Germaniei cu Polonia, Republica Cehă, Austria și Elveția, scrie Guardian.

Ne consolidăm securitatea internă prin acțiuni concrete și ne continuăm lupta dură împotriva migrației ilegale.

Până când vom obține o protecție puternică a frontierelor externe ale UE prin noul sistem european comun de azil, trebuie să creștem și mai mult controalele la frontierele noastre naționale, a spus Faeser.

Măsura vine după ce un atac mortal cu cuțitul la Soligen de luna trecută, soldat cu trei victime și după un atac armat lângă consulatul israelian săptămâna trecută.

Nancy Faeser , ministrul german de interne, a mai spus că guvernul a conceput o schemă care să permită autorităților să respingă mai mulți migranți direct la granițele germane, a raportat Reuters. Nu au fost făcute publice încă detalii despre schemă.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile