Antena 3 CNN Actualitate Reacția Poliției Române după ce agenții s-au plâns de noile uniforme: "Au fost transmise recomandări cu privire la portul corect"

Reacția Poliției Române după ce agenții s-au plâns de noile uniforme: "Au fost transmise recomandări cu privire la portul corect"

Ştefan Petrică
1 minut de citit Publicat la 14:02 06 Feb 2023 Modificat la 14:02 06 Feb 2023

După ce polițiștii s-au plâns în privința calității uniformelor, Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR) a comunicat faptul că acestea vor fi schimbate pe cheltuiala furnizorului, deoarece se află în garanție.

Totodată, IGPR sugerează că ar putea fi și vina agenților care le poartă, spunând că "au fost transmise în teritoriu recomandări cu privire la portul corect al uniformei".

"În urma semnalărilor realizate de unele sindicate și a informațiilor apărute în spațiul public, pe parcursul săptămânii trecute, reprezentanții Inspectoratului General al Poliției Române au solicitat celor 42 de unități teritoriale de poliție (DGPMB și IPJ-uri) să transmită dacă au semnalări din partea polițiștilor, cu privire la noua uniformă. După primirea informărilor, reprezentanții I.G.P.R. au convocat reprezentanții operatorilor economici, pentru prezentarea aspectelor semnalate, solicitându-le schimbarea elementelor de uniformă, având în vedere că acestea sunt în perioada de garanție. De asemenea, echipamentele vor fi evaluate într-un laborator de specialitate", transmite luni IGPR.

Reacția Inspectoratului General vine după ce Sindicatul Europol a acuzat că uniformele sunt prost croite și de calitate slabă.

Citește și: Sindicatul Europol, scârbit de noile cămăși primite: "Suma plătită pentru aceste mizerii se ridică la 4,5 milioane euro”

Unul dintre cele mai importante și folosite elemente de echipament din uniforma de poliție este pantalonul “tactic”....

Publicată de Sindicatul Europol pe Duminică, 5 februarie 2023

"Materialul este de cea mai proastă calitate, a cedat după primele 5 spălări. Croiala nu respectă specificațiile, nici măcar buzunarele nu pot fi folosite pentru că sunt prea mici, probabil pentru că voiau să facă economie de material. Rezistența la uzură este inexistentă, materialul se sfâșie, scămoșează și fibra textilă se subțiază după primele spălări. Și cu milioanele de euro plătite, și cu materiale de cea mai proasta calitate”, potrivit comunicării făcute de Europol pe pagina sa de Facebook.

Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole