Antena 3 CNN Actualitate Reacția DSP după infarctul tânărului de 17 ani, la scurt timp după vaccinare. Medicul nu a raportat cazul ca fiind o posibilă reacţie postvaccinală

Reacția DSP după infarctul tânărului de 17 ani, la scurt timp după vaccinare. Medicul nu a raportat cazul ca fiind o posibilă reacţie postvaccinală

Laura Dinu
1 minut de citit Publicat la 10:00 10 Iun 2021 Modificat la 10:10 10 Iun 2021

Potrivit DSP Bacău, tânărul în vârstă de 17 ani și 10 luni s-a prezentat la Spitalul Municipal „Sf. Ierarh Dr. Luca Onești” pe 8 iunie, cu tuse, cefalee, mialgii și durere toracică.

Conform informațiilor deținute la nivelul CPU-Spital Onești, acestuia i s-au efectuat multiple investigații clinice și paraclinice.

„Urmare a emiterii suspiciunii de sindrom coronarian acut de către medicul cardiolog, pacientul a fost transferat în aceeași zi la Institutul de Boli Cardiovasculare Iași, pentru investigații suplimentare, unde se află internat și la acest moment, cu stare generală ameliorată”, anunță DSP Bacău.

Adolescentul a făcut infarct la 3 zile după rapel

Adolescentul în vârstă de 17 ani din comuna Livezi, sat Bălăneasa, județul Bacău, a suferit infarctul la trei zile de la rapelul Pfizer, iar medicii au decis că o asemenea reacție adversă la vaccin ar fi necesar să fie făcută publică.

Raportările de pe platforma de vaccinare arată peste 16.000 de reacții adverse, de tip local și general, fără a detalia gravitatea acestora.  

"Avem un caz al unui tânăr de 18 ani care a făcut rapelul la vaccinul Pfizer pe 5 iunie și a venit cu infarct de miocard în noaptea de 7 spre 8 iunie, în urgență la spitalul nostru. Băiatul a avut încă din seara de 7 iunie dureri puternice în piept. După ce au încercat să-l stabilizeze la urgențe, acesta a fost trimis cu elicopterul SMURD la Iași, unde i se va face coronarografie și angio CT”, declarau medicii. 

Cardiologii de la spitalul din Bacău spun că nu au mai văzut așa ceva și că este imposibil ca un tânăr sănătos să facă infarct la 18 ani.

”Infarctul s-a produs pe un fenomen de vasculită și de tromboză pe vasele coronariene, cauzate de vaccin. Trebuie oprită acum vaccinarea copiilor și adolescenților, pentru că ei au riscuri la vaccin, dar nu au riscuri la Covid și atunci trebuie să așteptăm testarea 5-7 ani", au afirmat medicii din Bacău pentru Național.

 ”Cel mai probabil vinovată este proteina Spike, care este produsă de către corpul nostru în urma injectării cu vaccinul ARN mesager și începe să circule într-o cantitate mare în toate vasele de sânge, producându-se o lezare a endoteliului vascular, la nivelul tunicilor care căptușesc vasele”, susțin medicii.

 

Etichete: Bacău vaccin
Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole