Antena 3 CNN Externe Prima reacție a Rusiei după ce extrema dreaptă a lui Le Pen și Bardella a pierdut alegerile în Franța

Prima reacție a Rusiei după ce extrema dreaptă a lui Le Pen și Bardella a pierdut alegerile în Franța

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Rusia nu are așteptări speciale privind îmbunătățirea relațiilor cu Franța, după alegerile parlamentare anticipate din această țară, anunță Kremlinul, citat de agenția TASS, conform presei internaționale.

"Pentru Rusia, ar fi favorabilă o victorie a acelor forțe politice care susțin eforturile de a restabili relațiile noastre bilaterale. Dar până în prezent nu am văzut  la nimeni o astfel de voință politică exprimată clar (...)

Prin urmare, nu nutrim speranțe și iluzii deosebite în această privință", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în legătură cu rezultatele din turul 2 legislativ desfășurat duminică în Hexagon.

Potrivit presei franceze, alianța de stânga Noul Front Popular a obținut 182 din cele 577 de locuri din Camera inferioară a Parlamentului.

Pe locul al doilea se situează coaliția prezidențială Împreună pentru Republică a președintelui Emmanuel Macron, cu 168 de mandate de deputat.

Pe locul trei, în pofida estimărilor din sondaje, s-a plasat partidul de extremă dreapta Adunarea Națională, condus de Marine Le Pen și Jordan Bardella, cu 143 de mandate.

Adunarea Națională a militat în trecutul recent pentru o strângere a relațiilor dintre Franța și Rusia pe chestiuni legate de securitatea europeană.

Presa franceză a relatat, de asemenea, despre o campanie electorală a lui Marine Le Pen finanțată de o bancă rusă și despre faptul că șefa Adunării Naționale s-a întâlnit cu președintele rus în 2017, la trei ani după anexarea Crimeei și declanșarea ostilităților în Donbas

Alianța de stânga și blocul centrist al lui Macron au colaborat înainte de alegerile de duminică, retrăgându-și anumiți candidați din circumscripțiile disputate, pentru a crește șansele candidatului cel mai bine plasat să îl învingă pe reprezentantul extremei drepte.

Rezultatele scrutinului arată că strategia a avut succes, chiar dacă niciuna dintre principalele forțe politice din parlament nu a reușit să întrunească o majoritate de 289 de mandate.

Urmare a acestei situații, președintele francez, care a comunicat că "va respecta voința poporului", a respins, luni, demisia premierului Gabriel Attal.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile