Antena 3 CNN Actualitate Reacția Parchetului General, după desecretizarea protocolului cu SRI şi ÎCCJ

Reacția Parchetului General, după desecretizarea protocolului cu SRI şi ÎCCJ

de S.T.    |   

Parchetul General a transmis, luni, că protocolul semnat cu Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi cu Serviciul Român de Informaţii a vizat „exprimarea acordului instituţiilor pentru crearea unui sistem informatic şi de comunicaţii (SIC)” şi a încetat prin atingerea scopului pentru care a fost semnat, la 18 septembrie 2012, când Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat a aprobat documentaţia privind acreditarea de securitate a SIC.

„Nu au fost încheiate acte adiţionale privind extinderea domeniului de cooperare sau acte de modificare a conţinutului protocolului”, au transis reprezentanţii Parchetului General.

Protocolul şi-a încetat efectele prin atingerea scopului pentru care a fost semnat, şi anume la 18 septembrie 2012, dată la care Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat a aprobat documentaţia privind acreditarea de securitate a SIC.

Protocolul de cooperare între SRI, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a fost declasificat, fiind publicat pe site-ul SRI. În anul 2009 a fost semnat acordul de securitate SRI-PICCJ, iar în anul 2012 s-a realizat acreditarea de securitate a sistemului informatic interconectat. În luna martie 2017 a fost prelungită acreditarea până în 2020.

Subiecte în articol: Parchet Parchetul general desecretizare
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile