Antena 3 CNN Actualitate Justiție Reacția lui Kovesi, după înregistrarea cu procurorul Negulescu

Reacția lui Kovesi, după înregistrarea cu procurorul Negulescu

de M.Z.    |   

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, nu a vrut să comenteze joi situația procurorului  Mircea Negulescu, având în vedere că acesta din urmă este cercetat disciplinar.

”Mircea Negulescu și-a dat demisia ieri. Este o cercetare disciplinară la CSM, e o cercetare în curs, nu pot comenta”, a spus șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, joi, după ședința de bilanț a DIICOT.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) analizează joi solicitarea procurorului Mircea Negulescu de încetare a activităţii în cadrul Serviciului Teritorial Ploieşti al DNA şi de continuare a activităţii la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpina.

Procurorul Mircea Negulescu, de la DNA Ploieşti, înregistrat în timp ce îl jignea pe procurorul general Augustin Lazăr şi se lăuda că a arestat jumătate din ţară şi-a dat demisia

Procurorul DNA Mircea Negulescu, despre procurorul general Augustin Lazăr: ”O zdreanță ordinară”

După apariţia acestor înregistrări audio, procurorul general a cerut o anchetă disciplinară de urgenţă în cazul Negulescu. 

Augustin Lazăr vrea să se stabilească dacă procurorul a luat legatura cu rude ale inculpaților sau le-a oferit consultanţă juridică. Dacă va fi găsit vinovat, Negulescu riscă să fie exclus din magistratură sau chiar să i se facă dosar penal. 

Şefa DNA Laura Codruţa Kovesi avea, în urmă cu exact o lună, numai cuvinte de lauda la adresa DNA Ploieşti. Aceasta spunea că echipa de la Prahova este una extrem de performantă, iar procurorii de acolo se ocupă de unele dintre cele mai importante dosare penale.


 

Subiecte în articol: Laura Codruta Kovesi mircea negulescu
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un bărbat a murit, după ce s-a înfipt cu mașina în parapet