Antena 3 CNN Politică Reacția lui Călin Georgescu la desecretizarea documentelor din CSAT: Dreptatea lui Dumnezeu nu coincide cu dreptatea oamenilor

Reacția lui Călin Georgescu la desecretizarea documentelor din CSAT: Dreptatea lui Dumnezeu nu coincide cu dreptatea oamenilor

Claudia Popovici
4 minute de citit Publicat la 21:51 04 Dec 2024 Modificat la 02:00 05 Dec 2024

Călin Georgescu, candidat independent la alegerile prezidențiale, a comentat, miercuri seara, desecretizarea documentelor CSAT. El a spus că „dreptatea lui Dumnezeu nu coincide cu dreptatea oamenilor, iar ei (n.r făcând aluzie la sistem) asta nu înțeleg. Minciuna se grăbește, iar adevărul are răbdare. Şi poporul român are răbdare", a mai spus el subliniind subtil şi un atac la clasa politică: „Şi ei fac parte din această ţară şi ar fi regretabil să facă în acest fel încă o demonstraţie că partidul contează şi nu poporul". 

„Cred că este pentru prima oară în lume când se încearcă o acţiune a statului împortrivă unui candidat, prin orice mijloace ca să fie oprit. Desecretizarea poate ar fi trebuit să fie, poate mă gândesc, la câți bani s-au cheltuit pe toate călătoriile domnului Iohannis, pe banii statului, care erau de fapt excursii și multe altele de acel gen.

Însă, în orice caz, demonstrează din plin următorul lucru: ca să convoci CSAT pentru un candidat care nu are voie să intre, de fapt, poporul român nu are voie să intre în aceste alegeri să câștige.

Este o disperare masivă a sistemului care mă face să vă spun dincolo de altceva că situația în felul următor: vedeți dreptatea lui Dumnezeu nu coincide cu dreptatea oamenilor, ei asta nu înțeleg.

Poporul român s-a trezit în conștiință, este o trezire formidabilă, iar pe 1 decembrie nu am mai fost Deșteptă-te române, ci trăim deșteptarea. 

Iar faptul că sistemul este în această panică ne ajută şi ajută poporul român să îşi ia ţara înapoi pentru că panica nu aduce nimic.

Vedeţi minciuna se grăbește, adevărul are răbdare, şi poporul român are răbdare. 

Mă adresez întregului popor român: nu le faceți pe plac, nu intraţi în jocul lor, stați liniștiți în case, stați cu familiile voastre. Avem nevoie de un singur lucru: de liniște socială.

Lucrurile vor merge spre bine pentru că Dumnezeu nu lasă acest popor din mână", a spus Călin Georgescu la o emisiune TV.

Întrebat dacă cunoaşte sau are vreo legătură cu vreun nume menţionat în documentele desecretizate de CSAT,  Georgescu a spus ferm că nu-i cunoaște pe niciunul.  

Pentru noi cel mai important lucru este că stabilitatea cantează şi mă adresez clasei politice să înțeleagă că este un moment în care şi ei fac parte din această societate, şi ei fac parte din această ţară şi ar fi regretabil să facă  în acest fel încă o demonstraţie că partidul contează şi nu poporul. Pentru că toate aceste acţiuni nu au făcut decât să demonstreze că sistemul este într-o panică teribilă la faptul că poporul român îţi dorește libertatea. 

„Nu îi cunosc. Probabil că domnul Şucu lucrează şi în servicii mai nou, nu e treaba mea. De unde poate să aibă aceste informaţii. Până acum ei au inventat orice despre mine şi despre familia mea şi am apelat la ei la un moment dat, şi nu am spus doar familia mea mică şi am spus familia mea mare, ţara. Deci au atacat poporul român. Nu pot înţelege că poporul român, ca familie poate să câștige", a mai spus el.

Documente desecretizate de CSAT: Rețeaua Călin Georgescu, coordonată de „un actor statal”. 

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost de acord cu declasificarea documentelor prezentate de serviciile de informații în ședința CSAT, în legătură cu campania lui Călin Georgescu. Documentele arată rețeaua uriașă de conturi de TikTok care a fost activată cu 2 săptămâni înainte de alegeri, precum și finanțatorii și susținătorii lui Georgescu.

De asemenea, din documente aflăm despre implicațiile Federației Ruse, precum și despre atacuri cibernetice ale unor „actori statali”.

Unii dintre susținătorii campaniei implicați în promovarea și cumpărarea de voturi sunt exponenți ai mediilor extremiste de dreapta, infracționale și ai cultelor religioase, implicate anterior în promovarea unor narative proruse, antisemite, anti NATO sau împotriva Ucrainei, se arată în documente.

Cine sunt finanțatorii campaniei lui Călin Georgescu

Potrivit SRI, candidatul Călin GEORGESCU a declarat la autoritatea electorală română (AEP) 0 lei buget de campanie electorală, respectiv că nu a cheltuit nicio sumă în cadrul acesteia.

Datele deținute au relevat implicarea contului de TikTok "bogpr", utilizat de cetăteanul român Bogdan PESCHIR, în finanțarea promovării lui Călin GEORGESCU la nivelul platformei de socializare.

Acesta, utilizând contul "bogpr" a realizat donații pe TikTok de peste un milion de euro. După ce a devenit subiect de dezbatere publică, implicarea „bogpr" în finanțarea promovării lui Călin GEORGESCU la nivelul platformei a fost confirmată inclusiv de reprezentanții TikTok în dialogul cu autoritățile române în data de 28.11.2024.

Aceștia au confirmat identitatea utilizatorului „bogpr" și au menționat că acesta a efectuat plăți în valoare de 381.000 de dolari, în perioada 24.10-24.11.2024, către utilizatori ai unor conturi de TikTok implicați în promovarea candidatului Călin GEORGESCU, inclusiv după data încheierii campaniei electorale. Acestea reprezintă încălcări ale politicilor TikTok si ale legislației electorale române.

Bogdan PESCHIR afișeaza un nivel de trai care nu corespunde activităților derulate prin intermediul companiei deținute, respectiv DIGITAL ON-RAMP SOLUTIONS SRL Brasov, înființată in anul 2021. Anterior înființării societății, acesta a lucrat, ca programator în cadrul unor entități (GLÓBAYA FINTECH SRL si BITXATM TECHNOLOGY SRL, ambele din Brasov) care sunt asociate cu domeniul criptomonedelor și sunt deținute, printre alții, de Gabriel PRODĂNESCU (persoană care este și cetățean al Africii de Sud, unde a emigrat in 1995).

De asemenea, finanțarea influencerilor TikTok a fost asigurată prin platforma FameUp (dedicată monetizării activitãtilor de promovare în mediul online), la nivelul căreia a fost publicată oportunitatea de reclamă, alături de descrieri bine definite. Una dintre metodele de atragere la colaborare a influencerilor români pentru promovarea candidaturii lui Călin GEORGESCU a fost contactarea pe e-mail a acestora de firma
FA Agency, de origine sud-africană, care oferea suma de 1.000 de euro pentru distribuirea unui videoclip realizat de aceștia.

 

Citește mai multe din Politică
» Citește mai multe din Politică
TOP articole