Antena 3 CNN Actualitate Media Reacția Facebook în scandalul cenzurii fotografiei "fetiței napalm". Scrisoarea trimisă premierului Norvegiei

Reacția Facebook în scandalul cenzurii fotografiei "fetiței napalm". Scrisoarea trimisă premierului Norvegiei

Facebook va învăța din greșeala făcută atunci când a șters fotografia reprezentativă a Războiului din Vietnam, care înfățișează o fetiță goală, fugind de un atac cu napalm, a afirmat directorul de operațiuni al companiei, Sheryl Sandberg, scrie The Guardian.

Fotografia de fost ștearsă, vineri, de pe mai multe conturi, inclusiv de pe cel al premierului norvegian, Erna Solberg, pe motiv că acesta a încălcat restricțiile Facebook cu privire la nuditate. Acestea au reapărut în feed-ul persoanelor în cauză, după ce Solberg a acuzat Facebook de cenzură și ”editarea istoriei”.

"Sunt decizii dificile și nu mereu le luăm pe cele corecte”, a scris Sheryl Sandberg într-o scrisoare adresată premierului și obținută de Reuters.

"Chiar și cu standarde clare, screening-ul a milioane de postări, de la caz la caz, în fiecare săptămână, este o provocare", a scris Sandberg.

"Cu toate acestea, intenționăm să ne descurcăm mai bine. Ne-am angajat să ascultăm de comunitatea noastră și să evoluăm. Vă mulțumesc că ne ajutați să facem asta corect", a scris ea.

Ea a mai declarat că scrisoarea arată cât de în serios este luată această problemă la nivelul Facebook.

 

 

 

Subiecte în articol: Facebook
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile