Antena 3 CNN Emisiuni În fața națiunii Ucraina își întețește raidurile aeriene asupra bazelor militare din Rusia

Ucraina își întețește raidurile aeriene asupra bazelor militare din Rusia

Ucraina își întețește raidurile aeriene asupra bazelor militare din Rusia. Kremlinul a anunțat că a distrus noi drone, care se îndreptau spre ținte din Moscova și Kursk. Kievul susține însă că a întețit atacurile asupra bazelor rusești și că folosește noi tipuri de drone.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a anunțat că apărarea aeriană a doborât o dronă care se apropia de capitală în timpul nopții. Nu au fost raportate victime sau pagube, a spus el. Și în regiunea Kursk, o altă dronă ucraineană a vizat orașul Kurchatov.

De altfel, serviciul de informații al Ministerului ucrainean al Apărării a publicat un video cu o dronă atacată de forțele ruse în vestul Peninsulei Crimeea.

Aparatul de zbor fără pilot s-a întors la bază în condiții bune de funcționare, deși, potrivit ucrainenilor, a fost ținta a două elicoptere de atac și a unui avion rusesc.

În schimb, Moscova se laudă cu noi lovituri pe teritoriul ucrainean. O rachetă a lovit o întreprindere privată din centrul Ucrainei.

Autoritățile locale spun că există victime și că pagubele sunt foarte mari. Cei răniți în urma atacului au primit îngrijiri medicale. Rușii au folosit două rachete cu rază lungă de acțiune. Una dintre ele a fost doborâtă de apărarea antiaeriană.

De altfel, directorul agenției spațiale ruse Roscosmos, Iuri Borisov, a anunțat că rachetele balistice intercontinentale au fost plasate în stare de luptă.

Racheta Sarmat este capabilă să transporte 10 sau mai multe focoase nucleare și să lovească ținte aflate la mii de kilometri distanță în Statele Unite sau Europa.

În luna iunie, președintele rus Vladimir Putin a afirmat că rachetele Sarmat vor fi în curând plasate în stare de luptă.

Anul trecut, în aprilie, armata rusă a efectuat un test reușit cu noua sa rachetă balistică intercontinentală Sarmat. Atunci, liderul de la Kremlin a declarat că îi va face pe inamicii Rusiei să reflecteze.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un bărbat a murit, după ce s-a înfipt cu mașina în parapet