Antena 3 CNN Externe Război în Ucraina, ziua 370. Ucraina construieşte fortificaţii la graniţa cu Republica Moldova, în dreptul Transnistriei

Război în Ucraina, ziua 370. Ucraina construieşte fortificaţii la graniţa cu Republica Moldova, în dreptul Transnistriei

Redacția Antena 3 CNN
16 minute de citit Publicat la 20:40 28 Feb 2023 Modificat la 23:16 28 Feb 2023

Cele mai importante evenimente din ultimele 24 de ore:

  • Ucraina construieşte fortificaţii la graniţa cu Republica Moldova în dreptul Transnistriei
  • Dronă ucraineană UJ-22, fotografiată de presa din Rusia după ce s-a prăbușit în regiunea Moscova
  • Vladimir Putin a semnat legea care suspendă participarea Rusiei la tratatul nuclear cu SUA
  • Radu Tudor:SUA au alocat 98% din asistența militară pentru Ucraina după începerea invaziei ruse
  • Vladimir Putin și-a dezvăluit planul în regiunile anexate din Ucraina la întâlnirea cu șefii FSB 
  • Ucraina a atacat Rusia cu drone, acuză Moscova. Un depozit de combustibil a fost incendiat în Krasnodar
  • Centrul orașului Chișinău, blocat de poliție la un protest al Opoziției
  • Spațiul aerian al orașului Sankt Petersburg, redeschis după semnalarea unui obiect zburător neidentificat
  • Rusia amenință din nou Moldova cu privire la situația din Transnistria
  • Vladimir Putin a convocat o ședință pe tema situației din Transnistria
  • Situația din Bakhmut se înrăutățește, spune Volodimir Zelenski
  • Zelenski: Situaţia din jurul oraşului Bahmut este "din ce în ce mai complicată"
  • Denis Puşilin anunţă că forţele ruse "îşi ameliorează poziţiile"
  • Ucraina confirmă că a masat trupe la graniţa cu Transnistria

Update 22:06 Aeroportul de lângă Krasnodar a fost lovit marţi seară în urma unui atac cu drone. 

Update 20:35 Ucraina înăspreşte controlul la frontiera cu Transnistria, unde armata ucraineană a început să ridice o reţea de fortificaţii, relatează marţi publicaţia ucraineană RBC.ua, citându-l pe purtătorul de cuvânt al Serviciului pentru graniţa de stat, Andrei Demcenko.

"La frontiera cu Republica Moldova există un astfel de segment ca Transnistria. De la invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina, forţele de apărare ucrainene au consolidat această direcţie. Nu doar că se întăreşte controlul, ci şi se construieşte o reţea de fortificaţii", a declarat Demcenko într-o intervenţie la televiziunea ucraineană.

Potrivit oficialului ucrainean, din cauza "perfidiei inamicului", Ucraina trebuie să fie pregătită pentru orice fel de provocări, iar în acest sens frontierele cu Belarus şi Republica Moldova necesită o atenţie sporită.

Purtătoarea de cuvânt a Comandamentului operativ Sud al forţelor ucrainene, Natalia Gumeniuk, a subliniat cu câteva zile în urmă că Rusia nu are posibilitatea de a efectua o operaţiune de debarcare în Transnistria.

Ministerul Apărării rus a acuzat joia trecută Ucraina că plănuieşte să invadeze în viitorul apropiat Transnistria, după o operaţiune sub steag fals, dar Chişinăul a dezminţit imediat această informaţie, potrivit media de peste Prut.

Ucraina şi-a intensificat pregătirile pentru invadarea regiunii transnistrene, astfel încât la graniţa sa cu Transnistria se constată acumulări de personal şi de echipament militar, susţinea acelaşi minister într-un al doilea avertisment, dat publicităţii în aceeaşi zi, conform TASS.

Deja peste o zi, pe o notă mai dură, Ministerul rus de Externe transmitea Chişinăului, Kievului şi aliaţilor occidentali ai Ucrainei că Moscova va percepe orice acţiuni care ameninţă forţele ruse staţionate în Transnistria drept un atac asupra Rusiei.

Ministerul Apărării al Republicii Moldova a denunţat aceste informaţii ca fiind false, destinate să creeze panică şi confuzie în rândul oamenilor de pe ambele maluri ale Nistrului. Autorităţile de la Chişinău au îndemnat cetăţenii la calm şi să se informeze doar din surse oficiale, potrivit Deschide.md.

Rusia dispune în Transnistria de un contingent de aproximativ 2.000 de militari: în jur de 500 de militari în cadrul forţei de menţinere a păcii, iar restul de circa 1.500 în Grupul Operaţional al Trupelor Ruse (GOTR), urmaşul al Armatei a 14-a de gardă sovietică.

Chişinăul a cerut în mod repetat Moscovei să îşi retragă militarii GOTR din Transnistria. Cât priveşte misiunea de pace din Transnistria, guvernul moldovean a cerut înlocuirea acesteia cu o misiune civilă internaţională.

Moscova explică menţinerea militarilor GOTR prin faptul că aceştia asigura paza şi securitatea depozitelor de muniţii de la Cobasna, o localitate situată la aproximativ 200 kilometri de punctul de trecere a frontierei Leuşeni-Albiţa.

Potrivit diverselor media de la Chişinău, la Cobasna ar fi stocate aproximativ 20.000 de tone de arme şi muniţii care au ajuns în Transnistria după retragerea trupelor sovietice din Republica Democrată Germană, Cehoslovacia şi alte foste state satelit ale URSS. În realitate, afirmă experţi moldoveni, nu se ştie exact câte tone de muniţii se află la ora actuală în aceste depozite, întrucât Transnistria a fost deseori acuzată că ar vinde ilegal armament, conform media de la Chişinău.

Însă pe lângă contingentul de forţe ruse, în Transnistria există şi o aşa-zisă armată transnistreană, pe care Chişinăul o califică drept grupare paramilitară, care include, între altele, o miliţie populară şi o structură de cazaci (Oastea Căzăcească). Dacă ar fi ca Tiraspolul să convoace toate aceste unităţi, numărul total al persoanelor chemate sub arme ar ajunge la 15.000, conform portalului Zona de Securitate, citat de Agerpres.

Update 19:49 O dronă ucraineană s-a prăbușit în apropiere de Kolomna, în regiunea Moscova, la circa 120 de kilometri de capitala rusă.

Anunțul a fost făcut marți de guvernatorul Andrei Vorobiov pe canalul său Telegram, relatează CNN.

"Acest lucru s-a întâmplat în apropierea satului Gubastovo. Ținta a fost, probabil, o instalație de infrastructură civilă care nu a fost avariată. Nu există victime sau distrugeri la fața locului", a declarat liderul regional. 

El a adăugat că serviciul rus de securitate, FSB, și alte autorități se ocupă de incident și că nimic nu amenință, în prezent, siguranța locuitorilor.

Agenția de stat RIA Novosti a postat o fotografie a dronei, care pare să semene cu un vehicul de atac fără pilot UJ-22 de fabricație ucraineană.

UJ-22 are o anvergură a aripilor de cinci metri, poate transporta 20 de kilograme de bombe și este capabilă să zboare pe o distanță de până la 800 de kilometri. Nu este clar unde sau când a fost făcută fotografia dronei prăbușite, menționează CNN.

Tot marți, Ministerul rus al Apărării a anunțat că sistemele de război electronic au neutralizat dronele ucrainene care au încercat să atace Krasnodar și regiunea învecinată, Adîghea, în sud-vestul Rusiei.

Update 18:06 Președintele rus Vladimir Putin a semnat, marți, documentul care suspendă în mod oficial participarea Rusiei la Noul Tratat de reducere a armelor strategice (New START), semnalează CNN. 

"Federația Rusă suspendă Tratatul dintre Federația Rusă și Statele Unite ale Americii privind măsurile de reducere și limitare, în continuare, a armelor strategice ofensive, semnat la Praga la 8 aprilie 2010", se arată în textul notei atașate legii.

Putin a declarat săptămâna trecută că Rusia își suspendă participarea la tratatul nuclear, dar nu se retrage din acesta. 

Ministerul rus de Externe precizat, în context, că Moscova va continua să respecte plafoanele stabilite în document și a reiterat că suspendarea tratatului de către Putin este "reversibilă".

Președintele rus este cel care poate lua decizia de a relua participarea țării la acest acord. 

CNN notează că Noul START este ultimul dintr-o lungă serie de tratate nucleare între SUA și Rusia.

Acesta impune limite asupra numărului de arme nucleare cu rază de acțiune intercontinentală ce pot fi deținute și desfășurate de cele două state. 

Tratatul a fost prelungit ultima dată la începutul anului 2021 pentru cinci ani, ceea ce înseamnă că cele două părți vor trebui să înceapă în curând să negocieze un alt acord de control al armelor.

Tratatul era deja în mod efectiv suspendant, deoarece Rusia a refuzat recent să inspectarea arsenalelor sale nucleare.

Update 17:01 Din 2014, de când Rusia a declanșat războiul împotriva Ucrainei, până în prezent, când a trecut mai bine de un an de la invazia ordonată de Vladimir Putin, Washingtonul a acordat Kievului o sumă uriașă.

Este vorba despre asistență militară de 32,4 miliarde de dolari, semnalează realizatorul TV și analistul militar Radu Tudor pe blogul său.

Din cele 32,4 miliarde de dolari ajutor militar american împotriva invadatorilor rusi, 31,7 miliarde dolari au fost alocate după 22 februarie 2022", a precizat jurnalistul, publicând și documentul Departamentului American al Apărării, care detaliază tehnica militară destinată forțelor Kievului.

Se remarcă în acest document cele 38 de sisteme HIMARS și muniția aferentă, bateria de rachete Patriot și cele 31 de tancuri Abrams, care urmează să ajungă în Ucraina.

Update 15:59 La întâlnirea cu conducerea Serviciului Federal de Securitate, FSB, Putin a spus, marți, că este important să fie înființate agenții locale ale forțelor ruse de securitate în zonele anexate.

"Merită să acordăm o atenție mărită formării agențiilor de securitate în Republica Populară Lugansk, în Republica Populară Donețk, în regiunile Zaporojie și Herson, precum și consolidării resurselor de personal operațional pentru aceste agenții", a declarat Putin în deschiderea ședinței cu șefii instituției de spionaj.

Pe de altă parte, președintele rus a recunoscut pierderile în rândurile membrilor acestui serviciu și le-a mulțumit agenților FSB pentru că au luptat "împotriva extremismului" în interiorul țării și pentru activitatea desfășurată în teritoriile ocupate de Rusia.

"Din păcate, există pierderi în rândurile noastre. Conducerea FSB trebuie să facă totul pentru a oferi sprijin suplimentar familiilor camarazilor noștri căzuți la datorie", a menționat președintele rus, care a condus acest serviciu înainte de a ocupa cea mai înaltă funcție în stat.

"Unitățile FSB au fost direct implicate în operațiunea militară specială, au rezolvat sarcini operaționale complexe, sarcini non-standard, acoperind frontiera de stat, luptând activ împotriva terorismului, a crimei organizate, a corupției și extremismului.Aș dori să mulțumesc conducerii și tuturor angajaților (...), în special celor care au acționat în prima linie, în teritoriile eliberate, în zona frontului și, aș adăuga, în spatele liniilor inamice. Vreau să vă mulțumesc pentru această muncă, dragi tovarăși", a adăugat el. 

În noiembrie 2022, șeful Statului Major Interarme al armatei SUA, generalul Mark Milley, a estimat că Moscova a înregistrat, probabil, mai mult de 100.000 de militari uciși și răniți ca urmare a războiului din Ucraina, iar Kievul consemnează, probabil, un bilanț similar.

Update 14.30 Ministerul Apărării de la Moscova a acuzat Ucraina că a lansat atacuri cu drone împotriva unor obiective de infrastructură civilă în două regiuni din sudul Rusiei.

Atacurile ar fi avut loc în noaptea de marți spre miercuri, susține instituția, potrivit presei internaționale.

"În cursul nopții, autoritățile de la Kiev au încercat să folosească vehicule aeriene fără pilot pentru a ataca instalații de infrastructură civilă în regiunile Krasnodar și Adîghea”, menționează ministerul rus.

Acesta a adăugat că atacurile au eșuat, după ce sistemele apărare anti-aeriană au determinat dronele să se abată de la curs și să nu provoace daune.

Agențiile de stat din Rusia au anunțat anterior un incendiu la un depozit de combustibil al companiei Rosnfet situat în regiunea Krasnodar, la aproximativ 240 km sud-est de peninsula Crimeea, după ce o dronă a fost observată zburând deasupra zonei.

CNN notează că este neclar dacă depozitul a fost vizat de atacul ucrainean, dar amintește că, în trecut, forțele ucrainene au lovit depozite de combustibil situate pe teritoriul rus.

Update 13:30 Un nou protest a fost convocat împotriva guvernului de la Chișinău.

Imagini difuzate de Antena 3 CNN arată cum mai multe persoane adunate în capitala Republicii Moldova agitau, marți, steaguri și strigau "Jos Guvernarea", "Jos dictatura" și "Jos Maia Sandu".

Această evoluție vine în contextul creșterii tensiunilor în republică, după semnalele lansate de Rusia privind o intervenție în Transnistria, în "apărarea" populației rusofone și a militarilor ruși staționați în regiunea separatistă.

Tot marți, autoritățile au blocat centrul Chișinăului, pe fondul protestelor anti-guvernamentale.

"Poliția municipală a închis centrul orașului Chișinău începând de marți dimineață și până pe 2 martie, la ora 18. Este interzisă circulația în centrul Chișinăului și pe străzile adiacente, atât pentru vehicule, cât și pentru persoane, pentru că ar urma să aibă loc vizita unei delegații oficiale. Este interzisă și desfășurarea în zonă a întrunirilor. Totuși, mai multe persoane au reușit să ajungă în centrul capitalei și protestează la această oră. Cei care nu au mai reușit să ajungă la miting blochează intrarea în oraș prin artera din nordul Chișinăului.

Sunt tensiuni foarte mari acolo și au fost trimiși scutieri pentru a debloca circulația. Se pare că ieșirea din oraș a fost deblocată, dar, la ora aceasta, rămâne blocată banda de intrare dinspre Săuceni", a transmis jurnalistul Antena 3 CNN Claudiu Ștefan.

Update 12:30 Restricțiile impuse în spațiul aerian din jurul orașului rusesc Sankt Petersburg au fost ridicate.

Informația este difuzată marți după-amiază de agenția rusă de știri RIA.

Site-urile de urmărire a zborurilor au arătat că aeronavele au din nou de pe aeroportul Pulkovo, după ce operațiunile fuseseră suspendate anterior.

În cursul dimineții, autorităție locale au precizat că aeroportul este închis pentru zboruri până la ora locală 12.

Agențiile ruse RIA și TASS au relatat, la rândul lor, că spațiul aerian pe o rază de 200 de kilometri în jurul orașului a fost închis până la ora locală 13:20.

Aceste informații vin după ce a fost semnalat un obiect neidentificat în aer, în zona orașului.

Până la ora acestei actualizări, autoritățile ruse nu au comunicat motivul care a determinat închiderea spațiului aerian.

Update 11:00. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, le-a cerut din nou autorităţilor de la Chişinău să nu mai facă declaraţii sau aprecieri cu privire la Transnistria și la forțele rusești staționate în stânga Nistrului.  

Peskov susţine că situaţia din această regiune a devenit îngrijorătoare pentru autorităţile de la Moscova şi acuză occidentul că provoacă intenţionat tulburări sociale în zonă.  

”Bineînțeles, situația din Transnistria este în atenţia noastră și este un motiv de îngrijorare. Situația este turbulentă, este provocată, este provocată din exterior, dar noi știm că atât adversarii noștri din regimul ucrainean, din regimul de la Kiev, cât și țările europene sunt capabili de tot felul de provocări. Suntem conștienți de acest lucru”, a spus Dmitri Peskov. 

Update 10:00. Moscova acuză Occidentul că vrea să submineze regiunea separatistă din Republica Moldova. 

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, spune că situația din Transnistria nu este calmă și că este provocată din exterior. 

Săptămâna trecută, Kremlinul a avertizat Occidentul că orice acțiune care vizează forțele ruse de menținere a păcii din Transnistria va fi considerată un atac la adresa Rusiei şi că va reacționa ca atare. 

Avertismentul a venit pe fondul îngrijorărilor că Moscova ar urmări să provoace o lovitură de stat la Chişinău. 

Update 09:30. Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care îi acordă actorului american Steven Seagal Ordinul de stat al Prieteniei, relatează CNN.

Decretul a invocat "marea contribuție a lui Seagal la dezvoltarea cooperării culturale și umanitare internaționale".

Seagal a fost un vizitator regulat în Rusia și a devenit cetățean al țării în 2016, când a primit un pașaport rusesc de la Vladimir Putin personal. De asemenea, el a lucrat ca "reprezentant special" al Ministerului rus de Externe în Statele Unite și Japonia.

Fostul erou al filmelor de acțiune a susținut anexarea ilegală a Crimeei de către Rusia și a sprijinit invazia în Ucraina. El a vizitat vara trecută zona ocupată din Donbas.

Într-un interviu la televiziunea rusă de anul trecut, el a vorbit despre o amenințare existențială pentru Rusia din partea Ucrainei.

Update 08:30. Situația din orașul Bakhmut, situat pe linia frontului estic, devine "din ce în ce mai dificilă", a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Forțele ruse încearcă să cucerească orașul Bakhmut de peste șase luni.

"Inamicul distruge în mod constant tot ceea ce poate fi folosit pentru a ne proteja pozițiile", a declarat Zelenski.

Comentariile liderului ucrainean au fost făcute în timp ce secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a avertizat China să nu înarmeze Rusia, în timpul unei vizite la Kiev, luni.

Unele dintre cele mai aprige lupte care au avut loc de când Rusia a invadat Ucraina în urmă cu puțin peste un an au avut loc în Bakhmut, în regiunea ucraineană Donețk, o parte din aceasta aflându-se sub controlul Rusiei și al aliaților săi separatiști.

Recent, eforturile forțelor rusești de a captura orașul industrial s-au intensificat, trupele sale câștigând teren.

Liderul separatist al autoproclamatei Republici Populare Donețk, Denis Pușilin, a declarat că "practic toate drumurile" spre oraș se află "sub controlul focului rusesc".

Vorbind despre această situație în discursul său de seară, președintele Zelenski a declarat că reușita de a câștiga un punct de sprijin în Bakhmut și de a asigura apărarea sa sunt puternic compromise de noul atac al Rusiei.

El a fost "recunoscător fiecărei persoane care apără cu eroism" zona.

De asemenea, președintele Zelenski a cerut încă o dată trimiterea de avioane de luptă moderne pentru ca "întregul teritoriu al țării noastre" să poată fi apărat de "teroarea rusă".

Cu ocazia vizitei sale surpriză de luni la Kiev, Janet Yellen a anunțat cel mai recent transfer de 1,25 miliarde de dolari în ajutor economic și bugetar către Ucraina.

Yellen a reiterat mesajul președintelui american Joe Biden - transmis în timpul propriei sale vizite la Kiev săptămâna trecută - potrivit căruia Washingtonul va fi alături de Ucraina atât timp cât va fi nevoie pentru a câștiga războiul.

Vorbind pentru CNN, Yellen a adăugat că, deși economia Rusiei nu a cedat încă sub sancțiunile vaste impuse de puterile occidentale, se așteaptă ca aceasta să devină mai slabă în timp.

De asemenea, ea a afirmat că abilitatea Rusiei de a reface echipamentele militare distruse în atacurile asupra Ucrainei este "pusă în pericol treptat", adăugând că orice mișcare din partea Chinei de a furniza astfel de armament Rusiei ar duce la consecințe "grave".

Săptămâna trecută, secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că China ia în considerare furnizarea de arme și muniții către Rusia. Beijingul a negat ferm afirmația.

Întâlnirea dintre cel mai înalt diplomat chinez, Wang Yi, și președintele rus Vladimir Putin, care a avut loc la Moscova săptămâna trecută, a fost considerată de mulți ca fiind un indiciu al legăturilor strânse ale Chinei cu Rusia, scrie Mediafax. 

Zelenski, despre luptele din jurul oraşului Bahmut: "Situaţia devine din ce în ce mai complicată"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a admis luni seara că situaţia trupelor sale în jurul oraşului Bahmut, în estul ţării, devine foarte dificilă, relatează AFP şi Reuters.

"Situaţia devine din ce în ce mai complicată", a declarat preşedintele ucrainean în mesajul său adresat zilnic. "Inamicul distruge sistematic tot ceea ce poate fi folosit pentru a ne proteja poziţiile", a adăugat el, numindu-i "adevăraţi eroi" pe soldaţii ucraineni implicaţi în această luptă.

El a menţionat că ţara sa îşi poate apăra cerul numai dacă încetează un "tabu al aviaţiei". "Piloţii noştri şi unităţile antiaeriene şi alţi experţi ai forţele noastre aeriene fac o treabă grozavă", a spus el. "Dar vom fi capabili să ne protejăm complet cerul atunci când acest tabu al aviaţiei va fi pe deplin ridicat în relaţiile cu partenerii noştri", a adăugat preşedintele ucrainean.

Denis Puşilin anunţă că forţele ruse "îşi ameliorează poziţiile"

Denis Puşilin, liderul impus de Moscova în regiunea Doneţk (estul Ucrainei), anexată de Rusia în septembrie trecut, a declarat luni că forţele ruse 'îşi ameliorează poziţiile' în direcţia Avdiivka, situată la nord de centrul administrativ al regiunii cu acelaşi nume, relatează EFE, potrivit Agerpres.

"Direcţia Avdiivka este importantă pentru noi în Doneţk. Acolo avem unele succese. Unităţi ale Corpului 1 al armatei avansează, ameliorându-şi poziţiile", a declarat el într-o intervenţie la televiziunea de stat rusă.

Puşilin a spus că "este încă prea devreme pentru a vorbi de cucerirea unor localităţi concrete, dar observăm o îmbunătăţire considerabilă".

În acelaşi timp, el a evocat situaţia din Bahmut (pe care ruşii îl numesc Artiomovsk), oraş pe care forţele ruse încearcă să-l cucerească de peste şapte luni.

"În ultimele zile am asistat la schimbări considerabile în cadrul operaţiunii de eliberare. Este vorba de frontul de la Artiomovsk, care se află în prezent în centrul atenţiei", a indicat Puşilin.

Cucerirea localităţilor Berhivka şi Iahinde ar permite trupelor ruse să avanseze în direcţia localităţilor Bogdanivka şi Hromivka, ceea ce "genera condiţii favorabile pentru încercuirea inamicului şi strângerea laţului" în jurul Bahmut, a afirmat liderul prorus din Doneţk.

El a criticat, de asemenea, aruncarea în aer de către armata ucraineană a unui baraj de lângă Bahmut, decizie pe care a calificat-o drept "pripită şi prost calculată", întrucât "nu a avut un impact semnificativ asupra avansării unităţilor noastre".

Puşilin a adăugat că numărul civililor rămaşi în Bahmut nu este cunoscut în acest moment

Dimpotrivă, "vedem că aceasta a provocat dificultăţi inamicului concentrat în partea de nord a oraşului. De fapt şi-au făcut un deserviciu, deoarece posibilitatea (ca forţele ucrainene) să cadă în încercuire a crescut considerabil", susţine el.

Puşilin a adăugat că numărul civililor rămaşi în Bahmut nu este cunoscut în acest moment, dar a adăugat că "ei se află în condiţii extrem de dificile, ceea ce s-a văzut în starea oamenilor pe care am reuşit să-i evacuăm".

Referitor la înaintarea trupelor ruse la est de oraşul Doneţk, el a subliniat că preluarea sub control a localităţii Mariinka se dovedeşte a fi o sarcină mai dificilă decât se anticipa.

"Şi la Mariinka vedem îmbunătăţiri, vedem că unităţile noastre avansează. Cu toate acestea, tenacitatea inamicului datorită rezervelor trimise întârzie înaintarea noastră. Am sperat să eliberăm Mariinka mult mai devreme', a spus el.

Război în Ucraina, 27 februarie | Ucraina confirmă că a masat trupe la graniţa cu Transnistria

Război în Ucraina, 26 februarie | Joe Biden îl refuză pe Zelenski și nu va trimite avioane F16 în Ucraina: "Nu are nevoie acum"

Război în Ucraina, 25 februarie | Guvernul chinez ia în considerare furnizarea de drone Rusiei

Război în Ucraina, 24 februarie | Moscova pregătește terenul pentru o intervenție în Republica Moldova

Război în Ucraina, 23 februarie | ”Nicio țară nu are dreptul să își invadeze vecinul” | Declarația adoptată de membrii CE

Etichete: Război Ucraina
Citește mai multe din Externe
» Citește mai multe din Externe
TOP articole